Ο ψεύτης… του ψεύτη…


 

Η πτώση της κυπριακής πολιτικής ζωής συνεχίζεται καθημερινά και αναζητεί τον πάτο, που θα μπει τέλος στη σαπουνόπερα που βιώνουμε ειδικά τις τελευταίες 48 ώρες, όπου όλοι είναι στην κόντρα με όλους. Μια σαπουνόπερα που έχει τίτλο «Ζητείται ψεύτης».

Την ώρα που η οικονομία βουλιάζει, η ανεργία χτυπάει κόκκινο, το κυπριακό είναι ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι, η εγκληματικότητα ζει και βασιλεύει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. και υποψήφιος Πρόεδρος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, κοντράρονται, για το ποιος πήρε τηλέφωνο τον άλλον για να του ζητήσει να συναντηθούν για τα θέματα της οικονομίας.

Έχετε καταλάβει ότι, ο κόσμος είναι έτοιμος να εκραγεί και δεν αντέχει άλλο, κορώνες του παρελθόντος. Έχετε καταλάβει ότι δεν «Ζητείται ψεύτης» αλλά «Ζητείται Πρόεδρος». Επιτέλους, καθίστε στο ίδιο τραπέζι και χαράξτε την οικονομική πολιτική που θα μας βγάλει από το βούρκο. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Οι πολίτες δεν είναι άβουλα «αρνιά» που μπορείτε πια να τους φανατίζεται με τέτοιες εκφράσεις μέσα από τα ΜΜΕ. Και στεφτείτε ακόμη είμαστε 6 μήνες πριν τις εκλογές και ακούμε και βλέπουμε τέτοιες παλαβομάρες. Η κοινή λογική λέει ότι χρειαζόμαστε, αυτούς τους 6 μήνες μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής. Αυτό που δεν πρέπει να έλαβαν πολύ τοις μετρητοίς οι δύο ηγέτες είναι ότι η κοινωνία έχει αλλάξει… και ότι όλα πλέον μετριούνται διαφορετικά. Δεν το πήρατε χαμπάρι, όταν στις Ευρωεκλογές απολάμβαναν το κολύμπι, ούτε στις Βουλευτικές όπου τα κόμματα ήταν άδεια από «παλιούς φανατικούς υποστηρικτές» ούτε στις δημοτικές που προτίμησαν να μείνουν στον ζεστό καναπέ τους. 

Οι πολίτες πια δεν είναι οπαδοί… αλλά φίλαθλοι. Μην τους οδηγήσετε στην κίνηση να κλείσουν εντελώς την τηλεόραση. Θα είναι κακό για την Δημοκρατία μας.