Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως απελευθέρωσε δυο ομήρους που κρατούνταν στη Ράφα

Οι όμηροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα στο κεντρικό Ισραήλ – Είναι καλά στην υγεία τους

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι απελευθερώθηκαν δυο όμηροι κατά τη διάρκεια εφόδου των ειδικών δυνάμεων στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι όμηροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα, στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της δομής υγείας. Γιατροί επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται «σε καλή κατάσταση».

«Ο Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, 60 ετών, και ο Λουίς Χαρ, 70 ετών, ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Ράφα που διεξήγαγαν από κοινού ο στρατός, η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία», σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

«Δύο Ισραηλινοί όμηροι διασώθηκαν κατά τη διάρκεια ολονύκτιας αποστολής στη Ράφα. Κατά τη διάρκεια μιας κοινής επιχείρησης μεταξύ του IDF, της ISA και της ισραηλινής αστυνομίας, διασώθηκαν δύο Ισραηλινοί όμηροι από το Kibbutz Nir Yitzhak: ο Fernando Simon Marman (60) και ο Louis Har (70). Είναι και οι δύο σε καλή κατάσταση υγείας και μεταφέρθηκαν για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις στο Ισραήλ», αναφέρει ο IDF σε ανάρτησή του στο Χ.

Η ανακοίνωση ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράφα που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 50 άνθρωποι στη Ράφα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακο.

πηγή: Πρώτο Θέμα