Ο Τζακ ο αντεροβγάλτης μπορεί να ήταν και… Τζούλια


Κάνε τα ψώνια σου άνετα, γρήγορα, εύκολα στο Odelo! Κέρδισε 20€ στις πρώτες σου αγορές!

Το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη που διέπραξε της κτηνώδεις δολοφονίες στην περιοχή Whitechapel του Λονδίνου το φθινόπωρο του 1888 φαίνεται πως απασχολεί ακόμα τους εγκληματολόγους.

Σύμφωνα με νέα θεωρία ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι δολοφονίες να έχουν διαπραχθεί από μία γυναίκα, που εργαζόταν στο φιλανθρωπικό έργο, σε μία απόπειρά της να φέρει στο φως τις οδυνηρές συνθήκες στο East End του Λονδίνου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέο μυθιστόρημα σχετικά με τον κατά συρροή δολοφόνο της βικτωριανής Αγγλίας.

Στο αποκορύφωμα των δολοφονιών, το 1888 στο Whitechapel του ανατολικού Λονδίνου, ο Jack ο Αντεροβγάλτης, σκότωσε πέντε γυναίκες και αφαίρεσε τα εσωτερικά και γεννητικά τους όργανα, με χειρουργική ακρίβειαμ και πολλοί πίστευαν ότι πρόκειται για γιατρό.

Ο συγγραφέας William J. Perring, στο βιβλίο του για το χρονικό και τη ζωή του τελευταίου θύματος του Jack του Αντεροβγάλτη, «The Seduction of Mary Kelly», εκτιμά ότι πιθανώς δεν ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, αλλά η Τζούλια, μία στρατιώτης του Στρατού της Σωτηρίας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο Perring είναι επιφυλακτικός σχετικά με μερικούς από τους υπόπτους που έχουν προβάλλει οι «ripperologists» κατά τον τελευταίο αιώνα.

Δηλώνει ότι «η πλειοψηφία των «πραγματολογικών» βιβλίων υποδεικνύουν μη πιθανούς υπόπτους» και ότι δεν πιστεύει «ότι στην ιστορία των κατά συρροή δολοφόνων, υπήρξε ποτέ κάποιος που να ήταν διάσημος εκ των προτέρων». «Το πιο πιθανό είναι ότι ήταν κάποιος που δεν έχουμε ακούσει ποτέ και σίγουρα μια γυναίκα θα ήταν ιδανική γι’ αυτό.

Η θεωρία μου είναι πιο πιθανή από πολλές άλλες. Το βιβλίο μου δεν είναι απλά ένα μυθιστόρημα, αλλά μία πιθανή λύση του μυστηρίου γύρω από τον Αντεροβγάλτη», ανέφερε.

Στο βιβλίο σκιαγραφείται ένα ενδιαφέρον και απροσδόκητο κίνητρο για την εθελόντρια του Στρατού της Σωτηρίας, που μπορεί να κρύβεται πίσω από τις άγριες δολοφονίες – το να βοηθήσει τους απελπισμένους κατοίκους του Whitechapel.

«Οι δολοφονίες του Αντεροβγάλτη έκαναν παραδόξως πολύ καλό στο East End. Κάποιος έριξε φως στο πόσο φρικτές ήταν οι συνθήκες. Υπήρχε κάθε είδους κοινωνικό έργο και οι καλές πράξεις έπειτα», όπως είπε ο συγγραφέας.

Το βιβλίο ακολουθεί τη ζωή της Mary Jane Kelly, η οποία ήταν περίπου 25 ετών όταν δολοφονήθηκε. Είχε ξανθά μαλλιά, γαλάζια μάτια, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και λέγεται ότι ήταν πολύ όμορφη.

Βρέθηκε νεκρή σε ένα σπίτι στο Miller’s Court, στις 9 Νοεμβρίου του 1888, ακρωτηριασμένη σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να αναγνωριστεί, ενώ δεν βρέθηκε κανένα μέλος της οικογένειάς της για να παρευρεθεί στην κηδεία.

Πηγή: newsbeast.gr Επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.