Οι αμφιβολίες να μη γίνει η συνάντηση για πάγωμα της παραγωγής, περιορίζουν τα κέρδη του πετρελαίου

Ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή στην Ασία, περιορίζοντας, ωστόσο, τα αρχικά κέρδη τους, καθώς έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες κατά πόσον θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη συνάντηση αυτό τον μήνα των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, για να συζητήσουν το “πάγωμα” της παραγωγής πετρελαίου.

Τα ερωτηματικά σε σχέση με τη συνάντηση στις 20 Μαρτίου προέκυψαν μετά την άρνηση του Ιράν να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε μείωση της παραγωγής, καθώς αυξάνει την παραγωγή του μετά την άρση των δυτικών κυρώσεων τον περασμένο Ιανουάριο.

Ωστόσο, ακόμη και αν πραγματοποιηθεί η συνάντηση, οι αναλυτές δεν είναι αισιόδοξοι πως θα επιτευχθεί συμφωνία.

Η ιδέα του παγώματος της παραγωγής εμφανίστηκαν κατά τις συζητήσεις Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας τον Φεβρουάριο.

Γύρω στις 0830, ώρα Κύπρου, το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI), παράδοσης Απριλίου, ενισχυόταν 81 σεντ (2,14%) σε $38,65 ενώ το Μπρεντ, συμβόλαια Μαΐου, σημείωνε αύξηση 68 σεντ (1,70%) στα $40,73.

Το WTI είχε ανέλθει την περασμένη Τετάρτη σε υψηλό πέρα των τριών μηνών, ενώ το Μπρεντ άγγιξε τα $41 το βαρέλι.

“Εάν τα πράγματα γίνουν άσχημα στη συνάντηση, οι τιμές θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα $30 και ακόμη πιο κάτω”, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της αγορά πετρελαίου στην εταιρεία IG Markets, στην Σιγκαπούρη, Bernard Aw.

Πηγή: ΚΥΠΕ