Οι καλές ενδείξεις για τον τουρισμό και το στοίχημα της πληρότητας

Αρκετά δυνατό ήταν το αποτύπωμα του Μαρτίου στα κυπριακά αεροδρόμια όσον αφορά την επιβατική κίνηση, με τον Απρίλιο να «ζεσταίνει» τις μηχανές για ένα καλό τουριστικά ομιλούντες καλοκαίρι.

Παρά τα εμπόδια που έχουν δημιουργήσει, από την μία η πανδημία και από την άλλη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ενδείξεις δείχνουν αρκετή κινητικότητα από άλλες χώρες. Ωστόσο, ως αναγκαία για επίτευξη του στόχου που τίθεται, κρίνεται η ενίσχυση και προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό μέσω διαφημιστικών καμπανιών.

Μιλώντας στο InBusinessNews, η ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, μετέφερε την εικόνα στα αεροδρόμια.

Ο Μάρτιος έκλεισε πολύ καλά. Πιο πάνω από ό,τι αναμέναμε. Είχαμε περίπου συνολικά 395.000 επιβάτες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 70% του Μαρτίου 2019. Απ’ εκεί και πέρα, βλέπουμε για τον Απρίλιο, να έχουν αυξηθεί οι πτήσεις, από 341 εβδομαδιαίες σε 527 και για τα δύο αεροδρόμια», ανέφερε.

Η ακτινογραφία του Μαρτίου για την επιβατική κίνηση που καταγράφηκε στα αεροδρόμια, καταδεικνύει και την έναρξη μίας καλής θερινής περιόδου. Ειδικότερα, η «πίτα» της επιβατικής κίνησης, αποτελείτο κυρίως κατά περίπου 20-25% από Αγγλία, 15% Ελλάδα, 7-8% Γερμάνια, Πολωνία και Ισραήλ, ενώ έχουν αρχίσει σταδιακά και τα άλλα προγράμματα των αεροπορικών από περισσότερες χώρες.

Το στοίχημα… 

Όπως υπέδειξε η κ. Κουρούπη, προγραμματίζονται 140 δρομολόγια για την καλοκαιρινή περίοδο, με το στοίχημα να παραμένει η πληρότητα των αεροσκαφών. «Υπολογίζουμε δείκτη πληρότητας γύρω στο 75% κατά μέσο όρο (το 2019 ήταν στο 87%). Σίγουρα θα έχουμε μία βελτίωση φέτος», υπογράμμισε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αναφορικά με την απόφαση της easyJet,  καθώς και άλλων αεροπορικών εταιρειών στη Βρετανία, να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις εξαιτίας της εκτόξευσης του αριθμού των νοσούντων από κορωνοϊό εργαζομένων τους, όπως όλα δείχνουν δεν έχει επηρεάσει, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, την επιβατική κίνηση προς την Κύπρο.

Καταλήγοντας, η κ. Κουρούπη, εκτίμησε ότι η φέτος αναμένεται να είναι καλύτερη χρονιά συγκριτικά με πέρσι, ωστόσο, όπως τόνισε, το κλειδί έγκειται στην προώθηση της Κύπρου.

«Θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε σίγουρα μια ουσιαστικά καλύτερη χρονιά από πέρσι και είναι στο χέρι μας να γεμίσουμε τα αεροπλάνα με προώθηση της Κύπρου για να αυξήσουμε την πληρότητα», τόνισε.

πηγή: InBusiness