Ολοήμερο γυμνάσιο σε όλες τις επαρχίες

Όχι μόνο θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά θα επεκταθεί σε όλες τις επαρχίες. Ο λόγος για τον θεσμό του Ολοήμερου Γυμνασίου Διαθεματικής – Διεπιστημονικής Μάθησης με παράλληλη λειτουργία δύο κατευθύνσεων – Κατεύθυνση «STEAM» και Κατεύθυνση «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός».

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή έγινε πιλοτικά από το Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Λευκωσία με το υπουργείο Παιδείας να δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένο με τα αποτελέσματα του προγράμματος. Παράλληλα, ο θεσμός συνεχίστηκε και με το Λανίτειο Γυμνάσιο στη Λεμεσό ενώ από την σχολική χρονιά 2023 – 2024 θα επεκταθεί και σε ένα Γυμνάσιο σε κάθε μία από τις άλλες επαρχίες. Συγκεκριμένα, ως Ολοήμερα Γυμνάσια Διαθεματικής – Διεπιστημονικής Μάθησης θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο στη Λάρνακα,  το Γυμνάσιο Παραλιμνίου στην Αμμόχωστο και το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο στην Πάφο.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, η φοίτηση των μαθητών κατά τον πρωινό χρόνο, θα πραγματοποιείται βάσει του υφιστάμενου ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων, ενώ οι απογευματινές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μεταξύ των ωρών 14:00 – 15:20.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι στην επαρχία Λευκωσίας το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει με ανοικτή εκπαιδευτική περιφέρεια και οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται ότι μπορούν να αιτηθούν εγγραφής για την Α΄ τάξη Γυμνασίου, ανεξαρτήτως της διεύθυνσης διαμονής τους. Ως εκ τούτου, οι αιτητές/τριες για το Παγκύπριο Γυμνάσιο, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τη σχετική Αίτηση Εγγραφής και να την αποστείλουν στο Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dme-eparchi[email protected]) ή μέσω τηλεομοιότυπου (22305507), μέχρι τις 10 Μαρτίου 2023. Σχετικά με τις άλλες επαρχίες το ολοήμερο σχολείο δεν θα είναι ανοικτής εκπαιδευτικής περιφέρειας και η επιλογή των παιδιών θα αποφασίζεται από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

πηγή: Philenews