Ομήρου: Η πολιτιστική ανάπτυξη είναι υπόθεση όλων

Είπε ότι χωρίς πολιτιστικό υπόβαθρο κανένα κράτος και καμιά χώρα δεν μπορεί να έχει οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη ούτε σταθερή δημοκρατική ζωή.

Σε χαιρετισμό του, στα εγκαίνια της Σχολής Καλών Τεχνών «School of Fine Arts» στην Πάφο, ο κ. Ομήρου είπε ότι «καμιά πολιτική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει νόημα αν δεν τοποθετείται στα πλαίσια μιας ευρύτερης πολιτιστικής ανάπτυξης».

Όπως πρόσθεσε, «ο πολιτισμός είναι το στοιχείο που προσδίδει βάθος και ποιότητα στη ζωή και την ιδιαιτερότητα που καθιστά κάθε λαό ξεχωριστή οντότητα», σημειώνοντας ότι στη σύγχρονη τάξη πραγμάτων με την παγκοσμιοποίηση να ισοπεδώνει τις πολιτιστικές ταυτότητες των λαών, να καθιερώνει πρότυπα και αξίες καθ’ υπόδειξιν και επιβολήν, η πολιτιστική ανάπτυξη είναι πράξη και διαδικασία διάσωσης και διαφύλαξης της φυσιογνωμίας του λαού μας».

«Άλλωστε ο πολιτισμός είναι η ψυχή κάθε λαού και κάθε έθνους», είπε ο κ. Ομήρου.

Συνεχάρη τη Λίνα και τη Δόξα Κωνσταντινίδου, οι οποίες όπως είπε δημιούργησαν αυτή τη Σχολή και έδωσαν ήδη για μια δεκαετία την επιτυχή τους παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Πάφου στους τομείς της μουσικής, του χορού και της τέχνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ