Ονούφριος Κουλλά μετά από τη συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελής Οικογένειας (ΠΟΠΟ)

Της Αλεξίας Καφετζή

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας.  Στον Δημοκρατικό Συναγερμό θέτουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας την αναγκαιότητα για στήριξη των οικογενειών με παιδιά, ιδιαίτερα των πολυμελών οικογενειών.

Σήμερα, σε συνθήκες διευρυμένης ακρίβειας, κυρίως στα βασικά αγαθά, έχουμε ήδη πει πως οι οικογένειες με παιδιά και φοιτητές  επωμίζονται αναλογικά περισσότερο κόστος και συνεπώς πρέπει να συνιστούν βασικό άξονα των προσεγγίσεών μας.

Υπενθυμίζουμε πως στις προτάσεις που καταθέσαμε υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα:

(α) για ουσιαστική αύξηση του επιδόματος τέκνου και της φοιτητικής χορηγίας, και

(β) για διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων αυτών στη βάση του πληθωρισμού, έτσι ώστε να καλυφθούν περισσότερες οικογένειες της μεσαίας τάξης.

Επίσης, έχουμε εισηγηθεί όπως όλα τα σχέδια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και την εξοικονόμηση ενέργειας, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψην και η σύνθεση της οικογένειας. Διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης αφήνουν πίσω τις τρίτεκνες οικογένειες.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως χρειαζόμαστε πολιτικές για την οικογένεια, για αύξηση των γεννήσεων, για τα νεαρά ζευγάρια, για τις υποδομές φύλαξης των παιδιών και γενικότερα για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Και είναι γεγονός πως βασικό μέρος της λύσης βρίσκεται στη γέννηση τρίτου τέκνου».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΠΟ κ. Ευθύμιος Στρούθος συμφωνώντας με τα όσα ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ τόνισε ότι όντως εδώ και καιρό οι τρίτεκνοι μένουν εκτός των οποιοδήποτε παροχών. Η τρίτεκνη οικογένεια, όπως σημείωσε, είναι το κλειδί για μια πραγματική δημογραφική πολιτική.