Ώρα της Γης – Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα

ΒΙΝΤΕΟ – Κλειστά φώτα σε Προεδρικό & ΥΠΕΣ – Δωρεάν όλες οι δημόσιες μεταφορές

Στις 25 Μαρτίου 2023 είναι η Ώρα της Γης και ως είθισται για μία ώρα, μεταξύ των ωρών 8.30μ.μ. και 9.30μ.μ. κλείνουμε όλοι τα φώτα ως μία συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η Επίτροπο Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, «μέσα σε αυτό πλαίσιο της παγκόσμιας συμμετοχικής εκστρατείας ενώνουμε δυνάμεις και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα για την επιβεβλημένη ανάγκη προστασίας της φύσης».

Από σήμερα Πέμπτη σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την Ώρα της Γης και της σημασίας της για τον πλανήτη. Η εκστρατεία περιλαμβάνει την προβολή τηλεοπτικού σποτ σε διαδικτυακές πλατφόρμες και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μετάδοση ραδιοφωνικού σποτ και δημοσίευση διαφήμισης σε έντυπα Μέσα.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου, με αφορμή την «Ώρα της Γης»:

  • Όλες οι δημόσιες μεταφορές (αστικές και υπεραστικές) θα είναι δωρεάν για όλο το 24ωρο για όλους τους πολίτες.
  • Θα σβήσουν τα φώτα του Προεδρικού Μεγάρου, όλων των κτηρίων του Υπουργείου Εσωτερικών και των Δημοτικών Μεγάρων των Δήμων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Παραλιμνίου και Πάφου, μεταξύ των ωρών 8.30 μ.μ. και 9.30μ.μ.
  • Τα Πράσινα Σημεία των Δήμων Λευκωσίας, Λεμεσού (Φασούλας και Κολοσσιού), Λάρνακας, Παραλιμνίου και Πάφου θα παραμείνουν ανοικτά.
  • Θα διεξαχθεί καλλιτεχνική εκδήλωση στα Προπύλαια του Παγκυπρίου Γυμνασίου από το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας από τις 8.00 μ.μ μέχρι τις 8.30 μ.μ.

Καταληκτικά η Επίτροπος Περιβάλλοντος σημειώνει πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την άμεση και εγκάρδια ανταπόκριση του Υπουργού Μεταφορών, του Υπουργού Εσωτερικών, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, των Δημάρχων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Παραλιμνίου και Πάφου, των εταιρειών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών και των Μουσικών Σχολείων, τους οποίους και ευχαριστώ».

πηγή: Offsite