Ν. Αναστασιάδης -B. Obama: Κι όμως… έχουν κοινά σημεία!

 

Το θέμα το σκέφτηκα κάνοντας μια μικρή έρευνα για τις συμπεριφορές πρόεδρων και αρκετές φωτογραφίες που έβλεπα από τον Αναστασιάδη μου θύμιζαν τον Obama και το ανάποδο. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Barak Obama, έχουν πολλά κοινά ή καλύτερα, κοινά έχουν οι επικοινωνιολόγοι τους. 

Η δυναμικότητα

Είναι και οι δύο έντονες προσωπικότητες (γιατί έτσι πρέπει να είναι οι πρόεδροι) και μιλάνε  και οι δύο με τις ίδιες χειρονομίες, χαιρετάνε το λαό  με τον ίδιο τρόπο, αλλά και απογοητεύονται με τις ίδιες γκριμάτσες.

Τα προφίλ στο facebook

Ρίχνοντας μια ματιά και στις δύο σελίδες στο facebook, παρατήρησα ότι και στους δύο η κεντρική φωτογραφία είναι το χαμογελαστοί και εστιάζει στο πρόσωπο, ενώ στη μεγάλη φωτογραφία στο timeline δείχνει και τους δύο προέδρους καθισμένους στη προεδρική καρέκλα, με τη διαφορά ότι ο Obama είναι γυρισμένος πλάτη, ενώ ο Αναστασιάδης υπογράφει κάποια έγγραφα.

Τα σκυλάκια

Είναι γνωστό πως τόσο ο Αναστασιάδης όσο και ο Obama έχουν από ένα μαύρο σκυλάκι στο Προεδρικό Μέγαρο και στον Λευκό Οίκο αντίστοιχα, μόνο που τον Obama τον είδαμε να τον βγάζει βόλτα και να τρέχει μαζί του, ενώ το σκυλάκι του δικού μας προέδρου το είδαμε απλά καθισμένο δίπλα του. 

Οικογενειακές στιγμές

Και οι δύο πρόεδροι έχουν δύο κόρες, οι οποίες ως μέλη προεδρικών οικογενειών σαφώς και είναι δίπλα στους γονείς τους, στον Νίκο Αναστασιάδη κυρίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Αυτό που θα μου άρεσε περισσότερο είναι να έβλεπα και τον δικό μας πρόεδρο σε περισσότερες χαλαρές οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά και τα εγγόνια του. 

Αυτές είναι οι κοινές φωτογραφίες των δύο προέδρων και ελπίζω να τις είδατε με λίγο χιούμορ!