Π.Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ: «Χρύσωμα του χαπιού» η μείωση των τιμών φαρμάκων

 


 

Διαβάστε επίσης, “3.000 τα περιστατικά καρκίνου στην Κύπρο ετησίως” και “Εφημερίδες: Οι Προεδρικές εκλογές”.


 

Προσθέτοντας ότι δυστυχώς ο Κύπριος Καταναλωτής «θα συνεχίσει να αγοράζει σχεδόν τα πιο ακριβά φάρμακα στην Ευρώπη».

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι μειώσεις είναι περιορισμένες τόσο σε έκταση αφού δεν καλύπτουν όλες τις κατηγορίες των φαρμάκων, αλλά και σε βάθος αφού έγιναν με το σταγονόμετρο».

Η Π.Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ κάνει λόγο για τακτική κάποιων εμπόρων που συνεπάγεται , όπως αναφέρει, εξαφάνιση ορισμένων φαρμάκων, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Αναφέρει ακόμη ότι θα συνεχίσουν οι καταναλωτές να προσφεύγουν σε πηγές προμήθειας φαρμάκων, όπως το διαδίκτυο, τα κατεχόμενα και οι ξένες χώρες.

Η Ένωση θεωρεί ακόμη πολύ αρνητική εξέλιξη την αύξηση των τιμών σε κάποια φάρμακα, σε σχεδόν διπλάσιο επίπεδο ενώ θεωρεί «εξευτελιστικό και απάνθρωπο» το τέλος εκτέλεσης συνταγής που έχει επιβληθεί ύστερα από απαίτηση των φαρμακοποιών και το οποίο ανέρχεται σε ένα ευρώ ανά συνταγή.

«Δεν είναι ντροπή και δεν είναι απάνθρωπο ο φαρμακοποιός να απαιτεί από κάθε ασθενή, κάθε συνταξιούχο, κάθε πολύτεκνο, κάθε άνεργο ακόμα και από κάθε δυστυχισμένο που δεν έχει να θρέψει τα παιδιά του, στερώντας του ακόμα και το γάλα των παιδιών του; Ντροπή κύριοι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ