Π.Πενταλιώτης: “Λάρνακα: Από το σκοτεινό παρελθόν σε μια μεταμόρφωση”

Άρθρο του κ. Παναγιώτη Πενταλιώτη, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Λάρνακας

Η πόλη της Λάρνακας, παρά την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά, αντιμετώπιζε πριν μερικά χρόνια προκλήσεις που έθεταν φραγμούς στην ανάπτυξή της.

Όλοι οι Λαρνακείς θυμόμαστε πως έληξε …κάπως άδοξα η θητεία του προηγούμενου Δημάρχου ο οποίος ήταν περισσότερο αναμεμειγμένος σε διάφορα σκάνδαλα, αντί στις υποθέσεις της πόλης της Λάρνακας. Η Λάρνακα από το 2016, άφησε πίσω της αυτή τη Δημαρχία και οι δημότες μπορούν πλέον να μιλούν με περηφάνια για τον Δήμαρχο τους Ανδρέα Βύρα, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο τους που, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο, έφεραν την πόλη μας να πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη.

Μετά από 7 χρόνια μπορούμε να μιλούμε για μια πόλη με διαρκή ανάπτυξη. Η σημερινή εικόνα της Λάρνακας είναι αντάξια ενός σύγχρονου αστικού κέντρου. Η απομάκρυνση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της πόλης, η προώθηση της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας, η λειτουργία πανεπιστημιακών σχολών και η ανάδειξη ιστορικών χώρων της πόλης, έχει μετατρέψει τη Λάρνακα σε έναν προορισμό που συνδυάζει την ιστορία με την πρόοδο.

Η Λάρνακα αποτελεί πλέον έναν πόλο έλξης για τουρίστες ολόχρονα και επενδυτές, προσφέροντας ποιότητα ζωής με περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης.

Η συνεισφορά του ΑΚΕΛ στην ανάπτυξη της Λάρνακας είναι πολυδιάστατη και στοχεύει στην προώθηση μιας πόλης που θα είναι προσβάσιμη, βιώσιμη και φιλική προς τους πολίτες. Μέσα από προτάσεις και πρωτοβουλίες, το ΑΚΕΛ έχει δείξει την αφοσίωσή του στην υλοποίηση έργων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτιστική αναβάθμιση. Από την ανέγερση κατοικιών για ευπαθείς ομάδες και την ανάπλαση των προσφυγικών συνοικισμών μέχρι τη δημιουργία αθλητικών πάρκων και την ανάπλαση δημόσιων χώρων, το κόμμα έχει δεσμευτεί στην προσφορά λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών.

Το όραμά μου είναι μια πόλη έξυπνη. Μια πόλη πράσινη. Μια πόλη που θα λειτουργεί με βάση τις αρχές της βιωσιμότητας και της καινοτομίας. Μια πόλη με έξυπνες λύσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων και της ενέργειας. Μια πόλη με υποδομές που θα υποστηρίζουν την ψηφιακή σύνδεση και την ασφάλεια των δημοτών.

Η αφοσίωση στη συνέχιση της δυναμικής πορείας ανάπτυξης που έχει χαράξει ο Δήμος Λάρνακας με τον σημερινό και Υποψήφιο Δήμαρχο είναι επιβεβλημένη. Με την υποστήριξη του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα, στοχεύουμε στην εδραίωση της Λάρνακας ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας. Η Λάρνακα να αποτελέσει όχι μόνο έναν τόπο για να ζεις, αλλά και έναν τόπο που ζωντανεύει, αναπνέει και ευημερεί.

Η ενεργός συμμετοχή όλων στην τοπική διακυβέρνηση είναι κρίσιμη για την επίτευξη του οράματος για μια πόλη που θα είναι ανθρώπινη, πράσινη, έξυπνη και προσβάσιμη σε όλους. Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τους πολίτες να επηρεάσουν την κατεύθυνση που θα πάρει η πορεία της πόλης τους. Με την ψήφο τους, οι δημότες θα στείλουν ένα δυνατό μήνυμα για το μέλλον που επιθυμούν και μπορούν να διασφαλίσουν ότι η Λάρνακα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Στο πλαίσιο αυτό, η δέσμευσή μου είναι να εργαστώ ακούραστα για την υλοποίηση του οράματος αυτού, με την πεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να καταστήσουμε τη Λάρνακα ένα φωτεινό παράδειγμα.