Πάει Βρυξέλλες ο ΠτΔ

Θα έχει σημαντικές επαφές

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, στο οποίο θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Μαρτίου.

Το απογευματινό μέρος της Συνόδου, την Πέμπτη 24 Μαρτίου, θα παρακολουθήσει δια ζώσης και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα συζητήσει με τους ηγέτες των Κρατών Μελών και τους Προέδρους των θεσμών της Ε.Ε τη  στήριξη προς την Ουκρανία και τον λαό της, προβαίνοντας σε αποτίμηση της κατάστασης σε σχέση με την ουκρανική κρίση.     

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να συζητήσουν, επίσης, θέματα ενέργειας και πιο συγκεκριμένα την αύξηση των τιμών της ενέργειας και ζητήματα που αφορούν τον ενεργειακό εφοδιασμό της ΕΕ. Θέματα που αφορούν τους τομείς της Άμυνας και Ασφάλειας, Οικονομίας  και η εξέλιξη της πανδημίας βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς Συνόδου.

Την Τρίτη 22 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη μικρής ομάδας αρχηγών της ΕΕ, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Πρόεδρο Σαρλ Μισέλ. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη Δευτέρα 21 Μαρτίου θα παρουσιάσει μαζί με τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων τα αναθεωρημένα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα για κατοίκους ορεινών ακριτικών και μειονεκτουσών περιοχών της υπαίθρου και θα αναλύσει την πορεία υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων. Η παρουσίαση γίνεται σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου κατά την οποία αξιολογήθηκε η πορεία των προγραμμάτων και των σχεδίων που υλοποιούνται στα ορεινά, στο πλαίσιο των πολιτικών και των δράσεων που εντάσσονται στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

πηγή: Brief