Πάφος: Το προφίλ των 8 υποψηφίων για τη Δημαρχεία

{loadposition ba_textlink} 

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για την πόλη της Πάφου καθώς εκλέγει τον άνθρωπο που θα καθίσει στο πηδάλιο της πόλης. Παρά τις έντονες αναταράξεις που έχουν προκληθεί από τα σκάνδαλα που έχουν δει την δημοσιότητα και αφορούν την πόλη της Πάφου, 8 πολίτες από την Πάφο ζητούν σήμερα από τους συνδημότες τους την ψήφο τους. Ο αριθμός των υποψήφιων αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων της Κύπρου.

Μετά από έντονες κομματικές διαδικασίες για κοινό υποψήφιο μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων, φαίνεται πως μονό το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ συμφώνησαν σε κοινό πρόσωπο. Από την άλλη πλευρά ο ΔΗΣΥ μετά από πολλές συσκέψεις στην Πινδάρου κατέληξε να υποστηρίξει τον πρώην Επαρχιακό Γραμματέα του ΔΗΣΥ Πάφου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές ως ανεξάρτητος.

Την ψήφο των Παφιτών διεκδικούν οι Ανδρέας Χρυσάνθου ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ο ανεξάρτητος Βαγγέλης Μαυρονικόλας, ο Άριστος Βασιλειάδης που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, ο δημοτικός σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο Ανδρέας Μασούρας που στηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων, η ανεξάρτητη Σόφη Χαμπιαουρίδη, ο ανεξάρτητος Χρύσανθος Χρυσάνθου και ο Δώρος Παφίτης που στηρίζεται από την Συμμαχία Πολιτών.

Η «24» παρουσιάζει το βιογραφικό των πιο πάνω υποψηφίων, με τους ίδιους να μας απαντούν και στο ερώτημα μας: Γιατί να επιλέξουν οι πολίτες της Πάφου να τους εκλέξουν και ποιοι είναι οι λόγοι που κατέρχονται στις δημαρχιακές εκλογές.

Βαγγέλης Μαυρονικόλας Ανεξάρτητος υποψήφιος

Γεννήθηκε στα Κονιά της Πάφου το 1962. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. Το 1987 ίδρυσε το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Metaplasis Architects Ltd με έδρα τη Πάφο. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πληθώρα έργων, ενώ από το 1993 έχει ειδικευθεί στο Master Planning και τον Σχεδιασμό Έργων Γκόλφ. Έχει κερδίσει έξι Α’ Βραβεία σε Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς. Από το 1987 είναι μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Πάφου. Διατέλεσε πρόεδρος του Θεατρικού Όμιλου Πάφου.

Το 2011 συνέστησε τον Σύνδεσμο Κυπροισραηλινής Φιλίας που επιδιώκει την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. Ιδρυσε την Αίθουσα Τέχνης Χαρουπόμυλος. Εχει παρουσιάσει Εκθέσεις Γλυπτικής και Αρχιτεκτονικής. Έχει εκδώσει τέσσερις Ποιητικές Συλλογές και τέσσερα Βιβλία με θέμα την Αρχιτεκτονική.

«Διεκδικώ τη Δημαρχία της Πάφου για την περίοδο των επόμενων δύο χρόνων, με βαρύ το αίσθημα ευθύνης για την αποστολή που θα κληθώ να αναλάβω Πρόκειται για μια αποστολή με τρεις βασικούς πυλώνες:1. Την κάθαρση, την πλήρη και όχι επιλεκτική αποκάλυψη των σκανδάλων και διαπλοκών που έχουν επισυμβεί. 2. Την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών και Θεσμικών Διαδικασιών του Δήμου Πάφου που έχουν πληγεί από την συσσώρευση των πρόσφατων «δυσλειτουργιών». 3.Την προετοιμασία της Πόλης για την «Πάφος – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.» Ο λόγος για τον οποίο διεκδικώ την Δημαρχία της Πάφου, είναι η πεποίθηση μου πως η λειτουργία των κομματικών διαδικασιών έχει προκαλέσει σημαντικά τραύματα στη πόλη και έχει συντείνει στην οικονομική εξαθλίωση των πολιτών».

Τις πληροφορίες από τον κ. Αριστος Βασιλειάδη καθώς και τον λόγο που ο ίδιος διεκδικεί την δημαρχία της πόλης τις πήραμε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσει μαζί μας.

Άριστος Βασιλειάδης Κοινός Υποψήφιος ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ

Γεννήθηκε στην Πάφο το 1954. Αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Λύκειο Πάφου. και υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά (1972-1974) ως αξιωματικός.

Είναι απόφοιτος του London School of Economics & Political Science, μέλος του Institute of Chartered Accountants of England & Wales και του Association of Chartered Certified Accountants.Είναι μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της ΣΕΚΟ ΠΑΦΟΥ. Επίτιμος Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Πάφου. Είναι γιος του πρώην Βουλευτή Πάφου Νίκου Βασιλειάδη. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαγεωργίου με την οποία έχει τρία παιδιά.

Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Πάφο στο λογιστικό – ελεγκτικό γραφείο Nicos A. Vassiliades & Sons Ltd.

Δήλωση στην «24»: «Σε όλες τις δύσκολες περιόδους που έχει περάσει η πατρίδα μας και ειδικά η πόλη μου, η Πάφος, ήμουν πάντα παρών και συμμετείχα ενεργά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά και πάλι η πόλη μου, δεν μπορούσα να είμαι απών. Επιπλέον, το συγκινητικό κάλεσμα πολλών συμπολιτών μου, από όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, να ηγηθώ της προσπάθειας για αναγέννηση της Πάφου, ήταν για μένα πρόταση τιμής αλλά και ευθύνης. Η αγάπη μου για την πόλη μας δεν μου επέτρεπε να αρνηθώ το κάλεσμα των συμπολιτών μου.Οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η Πάφος χρειάζεται σοβαρότητα και συναίνεση. Χρειάζεται αξιοπιστία και ενότητα. Χρειάζεται γνώσεις και εμπειρίες. Χρειάζεται πολιτικό όραμα και τεχνοκρατικές μεθόδους.»

Ανδρέας Μασούρας Υποψήφιος Κινήματος Οικολόγων

Ο Ανδρέας Μασούρας γεννήθηκε στις 22/12/1980. Αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου. Μετά την στρατιωτική του θητεία σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του ασκούσε παράλληλα την μάχιμη δημοσιογραφία σε μεγάλες εφημερίδες.

Κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου MSc στην Παγκοσμιοποίηση των Μέσων και του Πολιτισμού από το Πανεπιστήμιο Glamorgan της Ουαλλίας και του ερευνητικού τίτλου MPhil στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο Brighton. Συνέχισε τις διδακτορικές του σπουδές του στο Monarch Business School της Ζυρίχης (Doctor of Management).

Παρακολούθησε επίσης σειρά ερευνητικών σεμιναρίων πολιτικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Είναι επισκέπτης ερευνητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως στο Πανεπιστήμιο Fordham των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα είναι Λέκτορας Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Κατά το τελευταίο παγκύπριο συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων εκλέγηκε Β’ Αντιπρόεδρος. Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Νέων Επιστημόνων και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Οικολογικών και Κοινωνικών Μελετών.

Δήλωση στην «24»: «Επειδή κάποιοι φρόντισαν να μας έχουν στο περιθώριο και στην αφάνεια, αφού είχαν άλλες ασχολίες όπως τις μίζες κτλ, άρα θεωρώ πως οι νέοι θα πρέπει να παρόν τα ινία στα χέρια τους και να διαχειριστούν το μέλλον όπως τους ανήκει και το οποίο κάποιοι προσπάθησαν να τους το στορίσουν. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποφασίσαμε εμείς να θέσουμε δημόσια τις προτάσεις μας και την υποψηφιότητα μας. Πέρα αυτού θεωρούμε πως θα πρέπει να κτυπηθεί με συγκεκριμένα και στοχευμενα μέτρα η διαφθορά και αυτό μπορεί να γίνει εάν εφαρμόσουμε συγκεκριμένα μέτρα και μηχανισμούς διαφάνειας.

Ανδρέας Χρυσάνθου Ανεξάρτητος Υποψήφιος

Γεννήθηκε στην επαρχία Λευκωσίας αλλά διαμένει και εργάζεται μόνιμα στην πόλη της Πάφου όπου εγκαταστάθηκε το 1992, μετά το πέρας των σπουδών του στις ΗΠΑ. Σπούδασε, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν, Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης όπου και απέκτησε τα πτυχία Bachelor (BEng) και Master (MEng) of Engineering. Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές, διετέλεσε μέλος ομάδας σε πειραματικό ερευνητικό πρόγραμμα που συγχρηματοδότησε η ΝΑΣΑ καθώς και σε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα αξιολόγησης συστημάτων ψύξης πυρηνικών αντιδραστήρων.

Κατέχει επίσης, τους τίτλους του Chartered Engineer από το Ινστιτούτο Μηχανολόγων της Μ. Βρεττανίας, και του Ευρωπαίου Μηχανικού από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FEANI. Είναι επίσης, ειδικευμένος εμπειρογνώμονας σε θέματα ενεργειακής απόδοσης και πιστοποίησης και τώρα εργάζεται ως Σύμβουλος Μηχανολόγος.Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος από την 01.01.2012.

Είναι παντρεμένος με τη Λένια Ιωάννου από τη Πάφο και έχουν τρία παιδιά τον Αλέξανδρο, Λήδα και Ορέστη.

Δήλωση στην «24»: «H δική μου υποψηφιότητα είναι η πραγματικά ανεξάρτητη υπερκομματική υποψηφιότητα η οποία απευθύνεται σ’όλους τους δημότες της Πάφου ανεξαρτήτως του πολιτικού ή ιδεολογικού χώρου από τον οποίο προέρχονται. Το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του Δήμου Πάφου επιβάλλει αυτή την στιγμή την συναίνεση και την ένωση δυνάμεων μακριά από τις όποιες ιδεολογικές αγκυλώσεις. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις ή και να δρομολογηθούν ενέργειες για κρίσιμα θέματα και προβλήματα του ΣΑΠΑ και του Δήμου τα οποία απαιτούν εμπειρία και γνώση. Εν κατακλείδι, η δική μας υποψηφιότητα εγγυάται την προοπτική ενός νέου οράματος για την ‘λαδωμένη’ πόλη μας.»

Δώρος Παφίτης Στηρίζεται από την Συμμαχία Πολιτών

Γεννήθηκε το 1974 στην κατεχόμενη Αμμόχωστο λίγο πριν την τουρκική εισβολή. Ο εκτοπισμός και η προσφυγιά οδήγησαν τους γονείς του και την οικογένειά του στην Πάφο, την πόλη καταγωγής του πατέρα του.

Μετά το τέλος της θητείας του στην Εθνική Φρουρά μετέβηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στον κλάδο Ωκεανογραφικών και Γεωλογικών Επιστημών. Το τέλος του πτυχίου του τον βρίσκει να βραβεύετε με το JRMFA (John Raymond Memorial Fund Award) για εξαίρετη ακαδημαϊκή επίδοση. Η βράβευση αυτή, του εξασφαλίζει την απευθείας ένταξή του σε διδακτορικό πρόγραμμα με μερική υποτροφία. Δύο επιπλέον υποτροφίες, μία από το Association of Commonwealth Universities και μία από το Ίδρυμα Λεβέντη του εξασφαλίζουν πλήρως την απαιτούμενη οικονομική στήριξη να ξεκινήσει το 1997 το Διδακτορικό μου.

Το 2000 εργοδοτείτε από το πανεπιστήμιο ως ερευνητής και παράλληλα ξεκίνα μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων. Το 2001 ολοκληρώνει τις διδακτορικές του υποχρεώσεις αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα διδακτικά καθήκοντα στο SOES και το 2002 αποφοιτα με επιτυχία από το ΜΒΑ. Ζει στην Πάφο με την οικογένειά του, τη σύζυγό του Δέσποινα, Πνευμονολόγο και τα τρία μας παιδιά, την Έλλη, την Ανδριάνα και το Σωτήρη.

Δήλωση στην «24»: «Η Δημαρχιακή της Πάφου είναι ένας αγώνας των Παφιτών στο να απελευθερωθούν. Για πρώτη φορά τους δίνετε η ευκαιρία να απελευθερωθούν από τον Κομματικό κλοιό. Οι Παφιτες έχουν την δυνατότητα όχι να παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες απλά να απεγκλωβιστούν από την καθοδήγηση, από την υφαρπαγή και να προβληματιστούν ελεύθερα και συνειδητά για το ποιος μπορεί να σηκώσει το βάρος σήμερα για την Δημαρχεία της Πάφου με όλα αυτά τα σκάνδαλα που έχουμε δει. Χρειάζεται κάποιος που θα μπορεί να φέρει την κάθαρση χωρίς να χειραγωγείτε από τα τέσσερα κόμματα που αποδειγμένα εμπλέκονται στην διαφθορά και στην διάπλοκη και θα μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στην παραμελημένη Πάφο. Η δίκη μας υποψηφιότητα θα ξεκινήσει από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τον Δήμο και από το να ξανά εμπνεύσουμε τους δημότες να αγαπήσουν τον δήμο τους γιατί πραγματικά τους έχουμε αποστασιοποίηση από τα κοινά.»

Φαίδωνας Φαίδωνος Υποστηρίζεταο από το ΔΗΣΥ

Γεννήθηκε στις 18/06/1978. Αποφοίτησε από Β’ Λύκειο Κύκκου Πάφου και υπηρέτησε στρατιωτική θητεία. Σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών( ΑΣΣΟΕ) και ακολούθησα Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Σήμερα κάνει πτυχίο Νομικής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου όπου αναμένει εντός του έτους να ολοκληρώσει τα μαθήματα πτυχίου. Ήταν ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος στην Αθήνα και της ΕΦΕΚ και με την επάνοδό του στην Κύπρο, μετά το πέρας των σπουδών του έχει ενεργό πολιτική παρουσία στα πολιτικά και κομματικά δρώμενα του τόπου.

Διετέλεσε για 9 χρόνια Επαρχιακός Γραμματέας του ΔΗΣΥ Πάφου και έχει εκλεγεί δύο φορές μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, θέση από την οποία παραιτήθηκε με την εξαγγελία της υποψηφιότητας του. Τα τελευταία 3 χρόνια είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πάφου, μέρος του ΔΣ του ΣΑΠΑ, μέλος του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων και συμμετέχει ως μέλος σε 2 επιτροπές του Δήμου Πάφου και είναι Πρόεδρος στην επιτροπή Πολεοδομίας και τεχνικών Έργων του Δήμου Πάφου. Από το 2002 – 2006 εργάστηκε ως Κοινοβουλευτικός συνεργάτης του Βουλευτή Κώστα Κωνσταντίνου και από το 2006 μέχρι σήμερα ως Ιδιωτικός υπάλληλος.

Δήλωση στην «24»: «Το μεγαλύτερο στοίχημα για μένα στα επόμενα δύο χρόνια είναι να διαμορφώσουμε και να αρχίσουμε να υλοποιούμε με γοργούς ρυθμούς ένα όραμα και ένα σχεδιασμό για μια καλύτερη Πάφο. Η προσπάθεια είναι δύσκολη αλλά νιώθω ότι τούτη την ώρα είναι καθολική απαίτηση όλων των συνδημοτών μου και νιώθω επίσης ότι είναι έτοιμοι όλοι να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση γιατί νιώθουν και νιώθουμε ότι η πόλη μας έφθασε στον πάτο. Η Πάφος, για την οποία τη δεκαετία του 1980 όλοι μιλούσαν για τους ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης και τη μεγάλη της πρόοδο, σήμερα έχει καταντήσει να είναι η πόλη με τα ψηλότερα ποσοστά ανεργίας, με πολλούς συνδημότες μας να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και με παντελή έλλειψη έργων υποδομής και ανάπτυξης. Είμαι έτοιμος να εργαστώ προσωπικά αλλά και να συντονίσω μια τεράστια προσπάθεια για να καταστήσουμε την Πάφο και πάλι ως τον οικονομικό πνεύμονα ολόκληρης της Κύπρου. Όραμά μου είναι να αναστηλωθεί το κύρος της πόλης μας. Αυτό τον αγώνα είμαι αποφασισμένος να τον δώσω με εντιμότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα μαζί με τον κάθε ένα δημότη της Πάφου.»

Σοφή Χαμπιαρίδου Ανεξάρτητη Υποψήφια

Γεννήθηκε στην Πάφο και φοίτησε στο Α Λύκειο Εθνάρχη ΜΑκαριου Γ’ . Σπούδασε Μπαλέτο και Χορόδραμα στη Σχολή Ραλλούς Μάνου στην Αθήνα. Μετά την επιστροφή της στην Κύπρο ίδρυσε το Κέντρο Χορού – Μπαλέτου –Μόντελινγκ το οποίο ασχολείται με την διοργάνωση εκδηλώσεων ποικίλου χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών, τοπικών συνδέσμων και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Επί σειρά ετών εργάστηκε στους τοπικούς ραδιοσταθμούς ΚΙΝΥΡΑΣ, ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ και ΡΑΔΙΟ ΚΟΣΜΟΣ καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό ΠΑΦΟΣ ΤΒ ως δημοσιογράφος, παρουσιάστρια των κεντρικών δελτίων ειδήσεων καθώς και επιμελήτρια ειδικών εκπομπών λογού και έκφρασης. Ασχολείτο με τα κοινά και συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Πάφου. Είναι Αντιπρόεδρος του ιδρύματος «Κιβωτός» στην Πάφο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Δήλωση στην «24»: «Με καθαρό μυαλό και καθαρή συνείδηση και αρκετή όρεξη για δουλειά και πάνω απ’όλα με αγάπη για την πόλη μου χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου, υποψήφια ως ανεξάρτητη σύμμαχος ούτως ώστε να παλέψω και εγώ όπως μπορώ και η πόλη μου να βγει επιτελούς από αυτό το χάος στο οποίο έχει περιέλθει. Η διαφθορά δεν έχει αφήσει τίποτα που να μην το έχει αγγίξει, και θα πρέπει τα βήματα μας από δω και πέρα να είναι πάρα πολύ προσεκτικά, χωρίς πολλά μεγάλα λόγια, χωρίς εγγυήσεις σωτηρίας. Αν δεν γίνει μια συλλογική δουλειά και μια συνεργασία από όλο τον κόσμο της Πάφου είναι πάρα πολύ δύσκολο να πιστεύουμε πως ένας άνθρωπος θα φέρει την αλλαγή. Θα πρέπει να μπουν οι νέες βάσεις και να ξεκινήσει μια σκληρή δουλειά. Είμαστε 2 χρόνια πριν από την πολιτιστική πρωτεύουσα του 2017 και δεν μας επιτρέπεται καμιά άλλη προχειροδουλειά αλλά με σοβαρότητα να προχωρήσουμε. Ναι στον εκσυγχρονισμό αλλά πάντα προς όφελος των πολιτών αυτής της πόλης.»

Χρύσανθος Χρυσάνθου Ανεξάρτητος Υποψήφιος

Γεννήθηκε στη Τσάδα της Πάφου. Τέλειωσε το Δεύτερο Γυμνάσιο Πάφου το1974. Έκανε τη θητεία του στην 31η Μοίρα Καταδρομών Κύπρου. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας το 1981. Υπηρετεί τον Πολιτισμό και εργάζεται διαπρεπώς σαν ηθοποιός καισκηνοθέτης στα Κυπριακό θέατρα, και τηλεοπτικά κανάλια Σκηνοθετεί και σκηνοθέτησε τις πολυπληθείς εκδηλώσεις για το καράβι ΚΕΡΥΝΙΑ 2-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: α) την καθέλκυσή του στο καρνάγιο της Λεμεσού και β) την φόρτωση των συμβoλικών δώρων της Κύπρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθηνών 2004, που ήταν: Χαλκός για τα χάλκινα μετάλλια και Κυπριακός οίνος στον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας. Μεταδόθηκαν ζωντανά σε ολόκληρο τον πλανήτη από το ΡΙΚ1, σκορπώνταςρίγη συγκίνησης στον απανταχού Ελληνισμό.Τρανή απόδειξη της Ελληνικότητας της Κύπρου.

Δίδαξε μεγάλο αριθμό ερασιτεχνικών ομάδων σε όλη την Κύπρο, σχεδόν πάντοτε αφιλοκερδώς. Σήμερα, εργάζεται και σαν οδηγός λεωφορείου, ζει καθημερινά το κατάντημα της Πάφου και παράλληλα, σπουδάζει Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου βρίσκεται στο τέταρτο και τελευταίο έτος. Είναι αθλητής τοξοβολίας και χειμερινός κολυμβητής. Αγαπά την Πάφο με πάθος, λαμβάνει μέρος αφιλοκερδώς σε πολλέςεκδηλώσεις του Δήμου Πάφου και άλλων φορέων. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και υπηρέτησε μία πενταετή θητεία.

Δήλωση στην «24»: «Με επίγνωση της επικρατούσης Παφιακής διαφθοράς, πείστηκα από αγνούς συμπολίτες μου και τόλμησα και υπέβαλα υποψηφιότητα, για λιγότερη από μισή θητεία, αποδεικνύοντας έμπρακτα και διαχρονικά το γνήσιο και ανιδιοτελές ενδιαφέρον μου για την επιβίωση, προκοπή και ευημερία του Παφιακού λαού. Είμαι υποψήφιος πραγματικά ανεξάρτητος, ακομμάτιστος και ζητώ τη ψήφο σας. Είμαι πεπεισμένος ότι έχω τη δυνατότητα να αποτελέσω τον κρίκο συναίνεσης των καλών δημοτικών συμβούλων και θα συνεργαστώ με όλους, χωρίς να εξαρτώμαι από αυτούς, για: επιβίωση, προκοπή και ευημερία του Παφιακού λαού. Θεωρώ ότι η πόλη μας, η Πάφος, αδιαμφισβήτητα είναι πολύ σημαντική, η πιο όμορφη και η πιο παραμελημένη».