Παναπεργία ΑΤΑ: Καμία ευθύνη δεν φέρει η Κυβέρνηση λέει ο Κούσιος

Ως μια αρνητική και ανεπιθύμητη εξέλιξη χαρακτήρισε τα απεργιακά μέτρα ο Υπουργός Εργασίας απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι την ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να φέρει στο τραπέζι μια λύση ενώ τόνισε παράλληλα ότι καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να δώσει την ΑΤΑ.

Η Κυβέρνηση είπε, ήταν πολύ ξεκάθαρη στις δηλώσεις της με τον ΠτΔ να μην τάσσεται κατά της ΑΤΑ αλλά ότι θα πρέπει να επανέλθει σταδιακά λαμβάνοντας υπόψιν τα οικονομικά δεδομένα της χώρας προκειμένου να μην δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ΠτΔ ότι λίγο πρίν τις εκλογές δεν έχει νόημα η παναπεργία ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι έγιναν προσπάθειες για να έρθει διαμεσολάβηση από τον περασμένο Οκτώβρη τονίζοντας ότι αν η κυβέρνηση είχε την πεποίθηση να άφηνε το θέμα της ΑΤΑ στην επόμενη Κυβέρνηση τότε δεν θα ξεκινούσε διαμεσολάβηση.

Ο ίδιος ενημέρωσε από τον Οκτώβριο τους κοινωνικούς εταίρους ότι θα προωθήσει νέα εργοδοτική για να την βρει έτοιμη η νέα κυβέρνηση προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση μέχρι να αναλάβει ο νέος Υπουργός Εργασίας με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς εργατικό προσωπικό τομείς όπως ο τουριστικός και ο γεωργοκτηνοτροφικός.

πηγή: alphanews.live