Πάνε Υπουργικό και Βουλή τα τετράμηνα

Οι τροποποιήσεις του υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο κατατίθενται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ την ίδια στιγμή αρχίζει στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζήτηση επί της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ, η οποία προβλέπει την κατάργηση του θεσμού.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων, προβλέπει ενόψει των εξετάσεων του δευτέρου τετραμήνου, τη μείωση της βαρύτητας που αυτές θα έχουν στη βαθμολογία των μαθητών. Το 40% που ισχύει σήμερα θα γίνει 20%, ενώ παράλληλα η εξεταζόμενη ύλη θα μειωθεί στο 60% της διδαχθείσας. Πάντως, στο πλαίσιο αξιολόγησης του θεσμού έχει αναφερθεί από πλευράς υπουργείου Παιδείας η πρόσθεση κατάργησης του συστήματος, όπως υφίσταται τώρα.

Παράλληλα, ξεκινάει σήμερα συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της πρότασης νόμου των βουλευτών Αντρέα Καυκαλιά, Χρίστου Χριστοφίδη και Χρίστου Χριστόφια εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ, για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων.

Η πρόταση προβλέπει ότι «στο τέλος του Α’ τετραμήνου της σχολικής χρονιάς δεν θα πραγματοποιούνται προαγωγικές εξετάσεις και, όπου αυτές προβλέπονται, καταργούνται». Προβλέπει, επίσης, ότι «οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο τέλος του Β’ τετραμήνου της σχολικής χρονιάς».

πηγή: Philenews