Πάνω από 250 κρούσματα σε σχολεία τις πρώτες τρεις ημέρες…

Δεκάδες είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται καθημερινά σε σχολεία εν μέσω της νέας έξαρσης που παρατηρείται στη χώρα μας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Μόνο τις τρεις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, στη μέση εκπαίδευση, έχουν εντοπιστεί συνολικά 252 κρούσματα.

10 Δεκεμβρίου – 75 κρούσματα
11 Δεκεμβρίου – 87 κρούσματα
12 Δεκεμβρίου – 90 κρούσματα
Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες δυο ημέρες, αφού θα αρχίσουν οι έλεγχοι και στη δημοτική εκπαίδευση μέσω των κινητών μονάδων του Υπουργείου Υγείας.

Με στόχο τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά αλλά και να εντοπίζονται έγκαιρα τα θετικά περιστατικά κορωνοϊού, από την ερχόμενη Δευτέρα εφαρμόζεται το test to stay.

Με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, οι στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανεξαρτήτως ιστορικού εμβολιασμού, αντί να τίθενται σε περιορισμό, θα υποβάλλονται καθημερινά σε Rapid test για περίοδο 5 ημερών.

Έρχονται απεργίες;

Αναβρασμός επικρατεί στις εκπαιδευτικές οργανώσεις λόγω της απόφασης για εφαρμογή του θεσμού «test to stay» στη δημοτική και μέση εκπαίδευση, ώστε να συνεχίσουν να πηγαίνουν σχολείο οι μαθητές που είναι στενές επαφές.

​Η ΠΟΕΔ συγκάλεσε έκτακτες συνελεύσεις για το ερχόμενο Σάββατο με σκοπό να εξουσιοδοτηθεί η ηγεσία της οργάνωσης των δασκάλων να προχωρήσει σε μέτρα μη αποκλειομένων και απεργιακών.

Σοβαρά προβληματίζεται και η ΟΕΛΜΕΚ, η οποία δεν αποκλείει ανάλογη αντίδραση.

Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν άλλα να προβλέπονται στην κοινότητα για τις στενές επαφές και άλλα για τα σχολεία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επικρίσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων για τις ελλείψεις και τα κενά όσον αφορά τις αντικαταστάσεις και αναπληρώσεις στα σχολεία.

Την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά την επαναλειτουργία των σχολείων θα συζητήσει αύριο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της βουλής, η οποία συνέρχεται εκτάκτως.