Πάπας Φραγκίσκος: Δραματική έκκληση για τη Γάζα – «Εν ονόματι του Κυρίου, σας ικετεύω, σταματήστε»

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, κάνοντας μία έκκληση σε δραματικό τόνο.

Την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς ζήτησε για ακόμα μία φορά ο πάπας Φραγκίσκος.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας αναφέρθηκε και σήμερα, Κυριακή (5/11) στις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, κάνοντας μία έκκληση σε δραματικό τόνο σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν.

«Εν ονόματι του Κυρίου, σας ικετεύω, σταματήστε. Παύσατε πυρ!», είπε ο ποντίφικας σύμφωνα με το vaticannews.

Παράλληλα, ευχήθηκε «να ακολουθηθεί κάθε οδός που να μπορέσει να επιτρέψει την αποφυγή της διεύρυνσης της σύρραξης, να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες και οι βοήθειες να μπορέσουν να φτάσουν στους κατοίκους της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι σοβαρότατη».

Έκκληση και για απελευθέρωση ομήρων

Ακόμα ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε και πάλι έκκληση για την απελευθέρωση των ομήρων υπενθυμίζοντας ότι «ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλά παιδιά» τα οποία «πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους».

«Πρέπει να σκεφθούμε τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο δολοφονείται το μέλλον τους»

Τέλος, υπογράμμισε: «Πρέπει να σκεφθούμε τα παιδιά, όλα τα παιδιά του πολέμου αυτού, αλλά και της Ουκρανίας και άλλων περιοχών. Με τον τρόπο αυτό, δολοφονείται το μέλλον τους. Ας προσευχηθούμε για να βρεθεί η δύναμη, ώστε να πούνε, όλοι, ‘φτάνει’».

 

Πηγή: in.gr