Παραδέχθηκε ότι πωλούσε σκύλους

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη είναι ο 48χρονος ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση ζώων κατά παράβαση του περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων νόμου, καθώς και για διατήρηση εκτροφείου χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Ο 48χρονος δεν είναι άγνωστος στις αρμόδιες Υπηρεσίες και στην Αστυνομία των Ζώων καθώς είναι η δεύτερη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», που συλλαμβάνεται για παρόμοιας φύσεως αδικήματα. Πρόκειται για άνεργο ο οποίος έχει μετατρέψει κατοικία στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου σε εκτροφείο σκύλων και στη συνέχεια τους πωλούσε σε διάφορα πρόσωπα.

Μάλιστα, κατά την προχθεσινή έρευνα των μελών της Αστυνομίας για τα Ζώα, ο 48χρονος παραδέχθηκε ότι κάποια από τα κουτάβια που είχε στην κατοχή του τα πωλούσε.

Κατά την προχθεσινή επιχείρηση των μελών του Κλιμακίου της Αστυνομίας για τα ζώα Λεμεσού, του Αστυνομικού Σταθμού Γερμασόγειας, μαζί με λειτουργούς του Επαρχιακού Κτηνιατρείου Λεμεσού, στην οικία του 48χρονου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν 27 σκύλοι, με τους περισσότερους να είναι μικρόσωμοι.

Ο 48χρονος, ο οποίος είναι ρακοσυλλέκτης, είχε μετέτρεψε σε τρώγλη την κατοικία του, με τα κακόμοιρα σκυλιά να βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος όταν ενημερώθηκε ότι εναντίον του υπήρχε ένταλμα σύλληψης και έρευνας στην οικία του, προσπάθησε να αποτρέψει την έρευνα, φωνάζοντας και εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς και τους λειτουργούς του Κτηνιατρείου. Στη συνέχεια, συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

πηγή: Philenews