Παραδοχή για υπόθεση Thunder στο 24H: «Nα σώσω το παιδί μου» (vid)


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

 

Της Άρτεμις Ελένης Καζά

Η ιστορία ξεκίνησε έναν χρόνο πριν όπου τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα, αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις, ένας άντρας στη Αγία Βαρβάρα, χτύπησε με δύναμη κουταβάκι στο πεζοδρόμιο μέχρι που το σκυλάκι έχασε αιμόφυρτο τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στον κτηνίατρο. Τότε φιλοζωικές οργανώσεις βγήκαν στους δρόμους ζητώντας η δικαιοσύνη να λάβει τα μέτρα της με την κοινή γνώμη να κατακρίνει τον κατηγορούμενο με φράσεις όπως «ψυχοπαθής», «τρελός» και «ανώμαλος». 

Σήμερα στο δικαστήριο αν και καθημερινή κατεύθασαν αρκετοί φιλόζωοι θέλοντας όχι μόνο να  δουν από κοντά τον «άντρακλα» όπως τον χαρακτήριζαν ειρωνικά, που έδειξε τη δύναμη του σε ένα ανυπεράσπιστο κουταβάκι αλλά να μάθουν και από πρώτο χέρι την ποινή του. 

«Πήρα άδεια και ήρθα να δω τι θα γίνει με τον κύριο που έδειξε την δύναμη του σε ένα  ανυπεράσπιστο ζώο. Αν είναι δυνατόν πλέον να βγάζουμε τα αποθυμένα μας  πάνω στα ζώα ακόμα και τα αδέσποτα. Εμείς ζητάμε επιτέλους την συμπαράσταση του κόσμου και την πραγματική κατανομή ευθυνών» είπε μια εκ των φιλόζωων που παρεύρεθηκαν στη δικαστική αίθουσα, συμπληρώνοντας ότι «κάποιος που χτυπά με τόσο μίσος ένα σκυλάκι να μην αναρωτηθούμε αν αύριο τον δούμε να χτυπά ή να βασανίζει ακόμα και παιδιά». 

Δυστυχώς λόγω μη εμφάνισης δυο μαρτύρων, η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 11 Οκτωβρίου 2013. 

 

Ο Αντιπρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής Λεμεσού για ευημερία των ζώων και Πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης “κιβωτός”΄, κ. Κυριάκος Κυριάκου- ο οποίος ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο κακοποιημένο ζώο, μίλησε στην κάμερα του 24h. 

 


Αντιπρόεδρος επαρχιακής επιτροπής Λεμεσού για… από 24hcomcy 

Παρόλα αυτά το 24h μίλησε με τον κατηγορούμενο αλλά και τον δικηγόρο του, που για ευνόητους λόγους δεν ήθελαν να εμφανιστούν στην κάμερα,  και μας είπα τη δική τους εκδοχή!!

Σύμφωνα με τον κ. Ορέστη Νικήτα δικηγόρο του κατηγορούμενου, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως ακούγονται όλο αυτό το διάστημα. 

Η τρίχρονη τότε κόρη του κατηγορούμενου ήταν έξω στο δρόμο μαζί με τη μητέρα της, όταν ξαφνικά ένα από τα πολλά αδέσποτα που υπάρχουν στη γειτονιά, επιτέθηκε στην μικρή , αφηνοντας της πολλά σημάδια τόσο ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Την συγκεκριμένη στιγμή όταν η μητέρα της μικρής είδε τον σκύλο –ράτσας πίτμπουλ- να πετάγεται αν και μικρός ηλικιακά στο μωρό της πανικοβλήθηκε και άρχισε να φωνάζει. Τότε ο κατηγορούμενος, έτρεξε να σώσει την κόρη του από τα δόντια του σκύλου . Ο σκύλος μάλιστα σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου δάγκωσε και τον ίδιο τον κατηγορούμενο και τότε ήταν που ο Χ.Χ τον έπιασε και του έδωσε «δύο πάτσους», από τους οποίους ο σκύλος ζαλίστηκε. 

«Έγινε φασαρία με κάποια γειτόνισσα ήρθε αστυνομία, ανέφερε ο πελάτης μου ότι το μωρό τραυματίστηκε, του έδωσαν χαρτιά , διαπιστώθηκαν τραύματα» ανέφερε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι «αν οι μαρτυρίες είχαν βάση και το σκυλί ήταν μισοπεθαμένο αφού χτυπήθηκε τόσο στο πεζοδρόμιο, τώρα θα του έμενε έστω μια βλάβη…το σκυλάκι όμως από ότι βλέπω έχει αναρρώσει πλήρως». 

«Ο πελάτης μου χτύπησε το σκύλο για να τον απομακρύνει , αυτό θα πούμε και στο δικαστήριο, δεν έπιασε τον σκύλο και να τον βασανίσει όπως παρουσιάζεται.  Ο πελάτης μου δεν είναι ψυχασθενής που επιτέθηκε και βασάνισε ένα σκυλάκι» σχολίασε ο δικηγόρος.

 Μάλιστα ο ίδιος ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είναι και αυτός φιλόζωος και έχει δικά του σκυλιά, γατιά και πουλιά και κατέληξε ότι «αν ήθελα να το σκοτώσω θα μπορούσα να το κάνω, κράταγα εργαλία και θα μπορούσα να το χτυπήσω».  

Ο Χ.Χ εξήγησε ότι ο ίδιος όχι μόνο θέλει να λέγεται φιλόζωος αλλά στο παρελθόν έτυχε με αποκλειστικά δικά του έξοδα να περιθάλψει σε κτηνίατρο σκύλο που είχε βρει στο δρόμο και χρειαζόταν βοήθεια!!

Τέλος τόσο ο δικηγόρος αλλά και ο κατηγορούμενος μίλησαν για προέκταση των γεγονότων πριν καν την εκδίκαση της υπόθεσης, κατηγορώντας μερίδα πληθυσμού ότι θυματοποίησαν άδικα τον Χ.Χ, πετώντας του αυγά αλλά και απειλώντας τον μέσω διαδικτύου, πάμπολες φορές.