Παραιτήθηκε ο Ομήρου από την Προεδρία της ΕΔΕΚ

{loadposition ba_textlink}

Με ανακοίνωση τύπου η ΕΔΕΚ ανακοινώνει την παραίτηση Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι με επιστολή του προς τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ ημερομηνίας 13.1.2015 έχει υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου του Κινήματος.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του θέλει να ευχαριστήσει “από τα βάθη της καρδιάς μου τον κόσμο της ΕΔΕΚ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη του όλα τα χρόνια παρουσίας μου στην ηγεσία του Κινήματος”.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι “θα εξακολουθήσω να βρίσκομαι στην υπηρεσία του λαού μας για εθνική δικαίωση και κοινωνική προκοπή αφοσιωμένος αμετακίνητα στη σοσιαλιστική δημοκρατική ιδεολογία”.

Σε δηλώσεις της στο 24Η της Βουλευτού της ΕΔΕΚ Ρούλλας Μαυρονικόλα μας ανάφερε ότι “μας βρίσκει πολύ απροετοίμαστους η παραίτηση Ομήρου και όμως αυτή η παραίτηση αναδεικνύει τα πολλά προβλήματα που επιβαρύνουν το κίνημα το τελευταίο καιρό.

Η κοινοβουλευτική ομάδα και εγώ προσωπικά κατανοούμε την αντίδραση του προέδρου και όμως θεωρούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή ο ομήρου ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο. και θεωρούμε ότι έχει καθοριστικό ρόλο στην εξυγίανση και αναγέννηση του κινήματος. Θα πρέπει ο Γιαννάκης Ομήρου να αναστείλει την απόφαση του και να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογικό συνέδριο για να αποκαταστηθεί η κομματική και θεσμική τάξη”.

Σε ερώτηση μας για το ποιά είναι τα προβλήματα της ΕΔΕΚ μας ανάφερε ότι “θεωρούμε ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά και ξεκινούν από τον καιρό πριν από τις Προεδρικές εκλογές όπου το κίνημα ουσιαστικά “θιχθεί” στο να ψηφίσει τον Γιώργο Λιλλήκα αλλά επίσης και στο θέμα με το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών και διάφορα διαχρονικά προβλήματα”

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της ότι “ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί ότι κάποιοι ροκάνιζαν την καρέκλα του”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την παραίτηση Ομήρου δεν αλλάζει κάτι για την Προεδρία της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24Η επικρατέστερος για πρόεδρος της ΕΔΕΚ είναι ο Μαρίνος Σιζόπουλος.