Παράνομη και η νέα άδεια της τέως κυβέρνησης

Επανέρχονται στο παρασκήνιο η υπόθεση της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεως της cyta στη Δρομολαξιά και οι παράνομες επιταγές, αφού όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα, ακόμα και λίγες μέρες πριν την αποχώρηση της κυβέρνησης Χριστόφια από την εξουσία, μοιράστηκαν αρκετές τέτοιου είδους επιταγές. 

Συγκεκριμένα η προσφυγή της New Dimensions Property Developments Ltd, όπου ζητούσε ακύρωση της απόφασης για παρέκκλιση στη Wadnic Trading Ltd, με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, ήταν ορισμένη για οδηγίες στο Ανώτατο την Τρίτη 19.2.2013, δηλαδή δύο μέρες μετά την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών. Την ημέρα αυτή η Νομική Υπηρεσία ανέφερε στο Ανώτατο ότι η προσβαλλόμενη πράξη θα ανακληθεί και ζήτησε χρόνο να προχωρήσει με την ανάκληση. 


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τρεις μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 22.2.2013, δηλαδή δύο μέρες πριν το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, το Υπουργικό Συμβούλιο του Δημήτρη Χριστόφια στην τελευταία του συνεδρία αποφάσισε εσπευσμένα να ανακαλέσει την άδεια που παράνομα εξέδωσε στη Wadnic Trading Ltd και να της εκδώσει νέα. Με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προσβληθεί και αυτή σαν παράνομη στο Ανώτατο από τη New Dimensions Property Developments Ltd.