Παρίσι: Μίνι ecofin πριν τη Σύνοδο Κορυφής

 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας συναντώνται την Τρίτη στο Παρίσι, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με τη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πίεση που δέχονται ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγγελα Μέρκελ, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

«Αύριο θα υπάρξει μία πολύ σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και την Αγγελα Μέρκελ και απόψε θα δεχθώ τους υπουργούς Οικονομικών, τον κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία, τον κ. Μόντι από την Ιταλία, τον κ. ντε Γκίντος ή τον κ. Γκρίλι από την Ισπανία μαζί με τον ευρωπαίο επίτροπο», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Βρισκόμαστε σε μία ενεργητική φάση προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής», είπε.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει τη λήψη μέτρων αμοιβαιοποίησης του χρέους, την εισαγωγή εγγυήσεων των τραπεζικών καταθέσεων και μέτρων προώθησης της χρηματοπιστωτικής ολοκλήρωσης, ενώ η Αγγελα Μέρκελ επιδιώκει να υπάρξει συμφωνία για μεγαλύτερη πολιτική ολοκλήρωση πριν από οποιοδήποτε άλλο βήμα.

Περισσότερες ειδήσεις στον τομέα της οικονομίας διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.