ΠΑΡΤΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ…ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, όλο το ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο 24Η, πτώση και βροχές στο μενού του καιρού

Πτώση θερμοκρασίας και βροχές από βδομάδας

Όλα όσα μας ανέφερε στο 24Η, ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου

Το καιρικό σκηνικό μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου περίπου θα είναι με ηλιοφάνεια, παροδικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε συνδυασμό με σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 22-24 βαθμών σε εσωτερικό και παράλια με ενδεχόμενο πιο τοπικά στο εσωτερικό και έως 25 βαθμούς. Στα ορεινά 14-19 βαθμούς.

Ασθενές πεδίο ανέμων έως 3 μποφόρ με κάποιες μικρές περιόδους και τοπικά έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα στα 4 μποφόρ.

Και από βδομάδας βροχές και κρύο 

Σε δηλώσεις του στο 24Η, ο κύριος Ιεροδιακόνου ανέφερε ότι το σκηνικό του καιρού αλλάζει από τος 6 Δεκεμβρίου όπου θα υπάρξει αισθητή πτώση θερμοκρασίας με βροχές.

Ωστόσο όπως επισήμανε «Θα έχει ζέστη τα μεσημέρια μέχρι 4-5 Δεκεμβρίου περίπου. Μετά θα έχει βροχές και πτώση θερμοκρασίας αλλά δεν μπορώ να πω από τώρα αν είναι πολλές οι βροχές. Και επίσης δεν φαίνεται αν θα έχει χιόνια. Είναι νωρίς ακόμα για λεπτομέρειες….»

Αναλυτικά ο καιρός:

Σήμερα, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται κατά διαστήματα να παρατηρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει τη Δευτέρα μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ωστόσο θα παραμείνει λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.