ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ: “Το δημοσίευμα Μ. Μαυρίδη για ιδιωτικοποιήσεις προκαλεί”

{loadposition ba_textlink}

Το δημοσίευμα με θέμα Ιδιωτικοποιήσεις για κοινωνική δικαιοσύνη του Μάριου Μαυρίδη, Οικονομολόγου, Βουλευτή ΔΗΣΥ Επαρχίας Κερύνειας, «δημιουργεί αλγεινή εντύπωση και προκαλεί, αφού υποτιμά την νοημοσύνη μας», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ).

«Επιβεβαιώνει την άποψη μας για ατεκμηρίωτες και ακραίες θέσεις που δεν πείθουν κανένα αλλά εκθέτουν τον ίδιο, αφού χαρακτηρίζονται από πολιτικό αμοραλισμό, έλλειψη δηλαδή ηθικών ενδοιασμών. Παρουσιάζονται θέσεις τεχνητά και επικοινωνιακά ως «κοινωνικά δίκαιες» πλην όμως υποκρύπτουν σκοπούς άλλους οι οποίοι πολύ απέχουν από την απόδοση κοινωνικής ή άλλης δικαιοσύνης. Για ποιες νέες επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ποιες συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, μέσα από τον οποίο οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές, περισσότερες επιλογές, αναβαθμισμένη ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών, πραγματικά αναφέρεται. Το επιχείρημα αίωλο. Ουδέν αναληθέστερο τούτου κύριε Μαυρίδη και σας προκαλούμε να μας δώσετε παραδείγματα άλλων χωρών. Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί ο τομέας των υγρών καυσίμων στην χώρα μας και όχι μόνον», προσθέτει.

Η ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ) διαπιστώνει, παράλληλα, ότι «ο κύριος Μαυρίδης προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της νεοφιλελεύθερης φιλοσοφίας χρησιμοποιεί άδικα – επαίσχυντα και πολλές φορές ανυπόστατα και ακραία επιχειρήματα, με πρόσχημα την εξυγίανση και την δήθεν κοινωνική δικαιοσύνη».

«Αντίθετα, εμείς διαπιστώνουμε το κοινωνικό κράτος να εγκαταλείπει τον ρόλο του, ανίκανο να δημιουργήσει έστω υποτυπώδες δίκτυο προστασίας για τους πολίτες, παραπέμποντας σε πρόσκαιρες και επικίνδυνες πρακτικές. Διαπιστώνουμε επίσης, να μην έχει διδαχθεί τίποτα από την κρίση και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις ίδιες παλαιοκομματικές μεθόδους, με την ίδια ξύλινη γλώσσα και να επιμένει πεισματικά στη πρακτική της διαπλοκής και των συμφερόντων. Οι ιδιωτικοποιήσεις προφανώς εντάσσονται στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών προς την κατεύθυνση του «λιγότερου» και «αποτελεσματικότερου» κράτους. Οι πολιτικές αυτές σηματοδότησαν την αναθεώρηση ορισμένων θεμελιωδών συστατικών του ευρωπαϊκού κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου, το οποίο σταδιακά χάνει την όποια κοινωνική του φυσιογνωμία, αποδομώντας το Κράτος Πρόνοιας στο βωμό του κέρδους. Άρα για ποια κοινωνική δικαιοσύνη μιλάμε άραγε; Φτάνει πια », συμπλήρωσε.

Η ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ) αναφέρει ότι η συνταγή γνωστή και προσθέτει ότι η πολιτική της εκποίησης κερδοφόρων οργανισμών όπως η Cyta, «επιτυγχάνεται μόνο μέσα από διαλυτικά φαινόμενα στη λειτουργία τους, στην αποδόμηση και στην απαξίωσή τους, προκειμένου να καταστούν «ελκυστική λεία», για τους εποφθαλμιούντες».

«Απαιτείται διαφάνεια, αίσθηση δικαίου και αξιοκρατίας για να μπορέσει να ανασυνταχθεί ο οργανισμός να αποβάλει τις παθογένειες του παρελθόντος και να του δοθεί η απαιτούμενη ευελιξία για να συνεχίσει να πορεύεται με επιτυχία προς όφελος των καταναλωτών, των εργαζομένων, της κοινωνίας και της χώρας ευρύτερα. Τελικά, είναι Κοινωνική Δικαιοσύνη ή Πολιτική Υποκρισία; Ας κάνουν λοιπόν δεύτερες σκέψεις αυτοί που εργολαβικά διαβάλουν την Cyta και τους εργαζόμενους, γιατί έχουμε και μνήμη και κρίση για να αντιλαμβανόμαστε ποιοι είναι οι αναξιόπιστοι και ποιοι είναι αυτοί που έχουν υποθηκεύσει τη ζωή των επόμενων γενεών στον κλοιό των δανειστών, αυτοί που έχουν κατασχέσει το εισόδημα, τους κόπους, τις θυσίες, τα όνειρα και τις ελπίδες της δικής μας γενεάς και των παιδιών μας», καταλήγει.

Πηγή: KYΠΕ