Παύλος Μυλωνά: Υγεία, εργασία, παιδεία, οι προτεραιότητες του βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών

{loadposition ba_textlink}

Η καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών των πολιτών, τα θέματα υγείας, εργασίας και παιδείας αποτελούν προτεραιότητες για τον βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών στη Λεμεσό, δημοσιογράφο Παύλο Μυλωνά, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ δηλώνει πως, και στη Βουλή, θα λειτουργήσει “δημοσιογραφικά”.

Ο Παύλος Μυλωνά, ο οποίος εξασφάλισε 3.651 ψήφους στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου, ανέφερε ότι ως δημοσιογράφος γνωρίζει πως τα προβλήματα είναι πολλά και ότι χρονίζουν, σημειώνοντας πως “τους δύο μήνες που είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον κόσμο βίωσα την καθημερινότητα και τις δυσκολίες του”.

Ωστόσο, σημείωσε πως αυτό δεν φτάνει και “επειδή το φορτίο είναι μεγάλο και τα προβλήματα πολλά”, το πρώτο πράγμα που σκοπεύει να κάνει είναι “να επιστρέψω κοντά στον κόσμο για να καταγράψω μία προς μία τις ανάγκες που υπάρχουν για να τις προωθήσω με όποιο τρόπο βρω στη Βουλή”.

Προτεραιότητα του, δηλώνει, ο τομέας της υγείας, της εργασίας και της παιδείας, ενώ στόχος του είναι η όλη προσπάθεια να είναι κοινή και επιθυμία του, να ενεργοποιήσει και τους πολίτες, ώστε να διεκδικήσουν και σε τοπικό επίπεδο όσα δικαιούνται, αφού ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους.

Ερωτηθείς εάν τον προβληματίζει μια πολυκομματική Βουλή και το ενδεχόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Σώματος, ο κ. Μυλωνά ανέφερε ότι “η πολυφωνία είναι Δημοκρατία” και εξέφρασε τη θέση πως οι πολίτες τιμώρησαν τα μεγάλα κόμματα, “τα οποία δεν έχουν την παντοδυναμία πλέον, κάτι που ήθελαν γι’ αυτό και προχώρησαν σε αύξηση του εκλογικού μέτρου” και πως ο κόσμος απομακρύνεται από τα παραδοσιακά κόμματα στα οποία ανήκε.

Είναι στο χέρι των νέων και μικρών κομμάτων να δείξουν τι αξίζουν “γιατί όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, η ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι δανεική”. Αν αρχίσει ένα “αλισβερίσι των μικρών με τα μεγάλα κόμματα ή έχουμε διαφωνίες για χάρη της διαφωνίας, τότε απλώς θα δημιουργηθεί ένα μπάχαλο μέχρι να συνεννοηθούν κάτω από το τραπέζι και αυτό δεν θα ωφελήσει τη Δημοκρατία, αλλά προσωπικές ατζέντες”, πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στη Βουλή για μια σειρά θεμάτων, αλλά και πως ο ίδιος πιστεύει ότι θα πρέπει να πορευθεί η Βουλή και το κόμμα του στα καίρια ζητήματα, ανέφερε ότι πρέπει να μελετηθούν διεξοδικά τα νομοσχέδια “και να δούμε πού ωφελούν και πού πλήττουν τον τόπο και να τοποθετηθούμε αναλόγως, υπέρ ή κατά”.

Η Συμμαχία Πολιτών, συνέχισε, θα είναι έτοιμη να δώσει τις δικές της ολοκληρωμένες προτάσεις και τόνισε πως “ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται σωστά για το τι συζητείται και ποια είναι τα προβλήματα, κάτι που και μένα σαν δημοσιογράφο και πολίτη με ενοχλούσε, που δεν καταλάβαινα δηλαδή γιατί καθυστερούσε ή δεν περνούσε η ψήφιση πολλών νομοσχεδίων”.

Κληθείς να σχολιάσει τη σύνθεση της νέας Βουλής, με 50% νέα αλλά και νεαρά πρόσωπα και περισσότερες γυναίκες, ο κ. Μυλωνά ανέφερε ότι, αν οι νέοι βουλευτές δεν πάρουν πρωτοβουλίες και ακολουθούν πιστά τη θέση του κόμματος τους σε όλα τα ζητήματα, δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα.

“Όσο για τον αριθμό των γυναικών θεωρώ ότι επάξια κέρδισαν 11 έδρες, φάνηκε και από τους σταυρούς προτίμησης, αλλά και πάλι το έργο τους θα φανεί στην πράξη όπως και των υπολοίπων”, συμπλήρωσε.

Ο δικός μου ρόλος δεν διαφοροποιείται, συνέχισε και πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με όλους, ασχέτως κόμματος.
Εξέφρασε ακόμη την άποψη πως οι νέοι βουλευτές θα χρειαστούν ένα μικρό χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν για διαδικαστικά θέματα της Βουλής “και φυσικά θα πρέπει να στρωθούμε αμέσως στη δουλειά για να καλύψουμε τα κενά που έχουμε στα θέματα που έχουν απασχολήσει τη Βουλή”.

Την ίδια ώρα ο Παύλος Μυλωνά δηλώνει ότι, αν και τώρα εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία, πιστεύει πως θα επιστρέψει σε αυτήν ξανά “γιατί μου λείπει πολύ”.

“Ένιωσα ότι είχα χρέος να δοκιμάσω να προσφέρω και από αυτό το πόστο και γι’ αυτό το ρίσκαρα”, είπε και πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να λειτουργήσει “δημοσιογραφικά” και μέσα στη Βουλή “γιατί αυτό ήθελα και θέλω να κάνω στη ζωή μου”.
Ο δημοσιογράφος, όπως και ο βουλευτής, κατέληξε στη συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ ο κ.Μυλωνά, έχουν πολλά κοινά, όπως το χρέος να υπηρετούν τον πολίτη, να τον εκπροσωπούν πολεμώντας τη διαφθορά και ασκώντας έλεγχο στην εκτελεστική εξουσία.