Πελεκάνος:Θα μελετηθεί η έκθεση της ΕΥ για τα “χρυσά διαβατήρια” πριν σχολιαστεί

“Η Κυβέρνηση, αφού μελετήσει τα πορίσματα του Γενικού Ελεγκτή θα τοποθετηθεί”, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στην προεδρική κατοικία, στο Τρόοδος, ο κ. Πελεκάνου είπε ότι «η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η Κυβέρνηση, αφού μελετήσει με τη δέουσα επιμέλεια τα πορίσματα του Γενικού Ελεγκτή σε συνάρτηση με την εμπεριστατωμένη έκθεση της Επιτροπής Νικολάτου που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα, θα προβεί το συντομότερο στον αναγκαίο σχολιασμό».

Εξάλλου, σε ερώτηση είπε ότι «σε ό,τι αφορά το θέμα με τις παρακολουθήσεις, το οποίο είναι ένα θέμα που προκύπτει εκτός Κύπρου, θα επαναλάβω ότι δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή της Κύπρου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως έχουμε επανειλημμένως δηλώσεις, ο Διοικητής της ΚΥΠ ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς όσον αφορά τις δράσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών οι οποίες επικεντρώνονται αποκλειστικά σε θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν στην Κύπρο μηχανήματα ή λογισμικά για παρακολουθήσεις, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που συνεχώς αναβαθμίζεται. Η τελευταία αυτή αναβάθμιση ήταν το 2020 σε συνεργασία με τη Βουλή. Επομένως, οτιδήποτε εμπίπτει εντός του νομικού πλαισίου δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης εφόσον είναι εντός της συγκεκριμένης νομοθεσίας».

πηγή: alphanews.live