Πέναλτι 12% σε συντάξεις: Θα αποκατασταθεί η στρέβλωση λέει ο ΠτΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρέχει να προλάβει να κλείσει τα ανοιχτά ζητήματα η Κυβέρνηση πριν τη λήξη της θητείας της, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να διαμηνύει πως ψηλά στις προτεραιότητες του βρίσκεται η αποκατάσταση της στρέβλωσης που αφορά την επιβάρυνση του 12% που εφαρμόζεται στις συντάξεις όσων αφυπηρετούν στο 63o έτος.

Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας
“Όπως καλά γνωρίζεται μια εξίσου σημαντική μεταρρύθμιση βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαβουλεύσεων με την βούληση της Κυβέρνησης να υλοποιηθεί το συντομότερο και βεβαίως αναφέρομαι στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Γίνονται αναλογιστικές μελέτες ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση αυτής της στρέβλωσης.”

Από λόγια χόρτασαν διαμηνύουν οι συντεχνίες καλώντας την Κυβέρνηση να περάσει στις πράξεις.

Κώστας Σκαρπάρης, Γενικός Γραμματέας ΕΚΥΣΥ
“Φωνή βοώντος εν τη ερημω. Εμείς θα το διεκδικήσουμε διότι θεωρούμε ότι άτομα τα οποία εργάστηκαν από 33 μέχρι και 50 χρόνια εισφορών, 50 χρόνια εργασίας δεν δικαιολογείται να τιμωρούνται με ένα πέναλτι 12% για όλη τους την ζωή. ”

Σωτηρούλα Χαραλάμπους, Γ.Γ. ΠΕΟ
“Πρέπει να είμαστε ακριβής με τον κόσμο, δεν ξεκίνησε καν ο διάλογος για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, πραγματικά διερωτόμαστε με ποιους έγινε αυτός ο διάλογος και είναι στο τελικό στάδιο.”

Κατά την ψεσινή συνάντηση των οργανώσεων που αποτελούν την ομάδα πρωτοβουλίας για κατάργηση του πέναλτι στις συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια για αποκατάσταση των συντάξεων. Με την επόμενη τους σύσκεψη να έχει προγραμματιστεί στις 6 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα κλειδώσουν και τα επόμενα τους βήματα.

πηγή: alphanews.live