Περιστατικό φίμωσης μαθητών στο Λύκειο Ιδαλίου – Μαύρη σελίδα για την εκπαίδευση, τονίζει το ΑΚΕΛ

Περιστατικό φίμωσης μαθητών στο Λύκειο Ιδαλίου – Μαύρη σελίδα για την εκπαίδευση, τονίζει το ΑΚΕΛ

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ: 

Το περιστατικό φίμωσης μαθητών που έλαβε χώρα στο Λύκειο Ιδαλίου την προηγούμενη Τετάρτη πριν από την έναρξη εκδήλωσης για τα 50 χρόνια κατοχής, στην οποία μάλιστα παρέστη και η Υπουργός Παιδείας, αποτελεί μαύρη σελίδα για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Οι μαθητές είχαν αναρτήσει πανό που ανέγραφαν την επίσημη θέση του μαθητικού κινήματος για το Κυπριακό, για τα οποία μάλιστα είχαν λάβει εκ των προτέρων την έγκριση της διεύθυνσης του σχολείου. Ωστόσο αυτά δεν άρεσαν σε μερίδα καθηγητών που θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να επιβάλλουν δια της βίας την άποψη τους, κατεβάζοντας τελικά τα πανό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ήσσονος σημασίας. Όχι μόνο διότι στρέφεται ενάντια στην ελεύθερη έκφραση των μαθητών θυμίζοντας σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, αλλά πολύ περισσότερο διότι στρέφεται ενάντια στα μηνύματα που το εκπαιδευτικό μας σύστημα οφείλει να στέλνει σε σχέση με τον αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου.

Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό και καλούμε την Υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Τέτοια φαινόμενα φίμωσης δεν έχουν θέση στα σχολεία και αναμένουμε ότι η Υπουργός θα προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για αποκατάσταση της τάξης.