Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά…

Η αλήθεια είναι ότι οι Κύπριοι πολίτες ούτως ή άλλως δεν έχουν σε υψηλή εκτίμηση τους Κύπριους πολιτικούς, κάτι που αποδεικνύεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που γίνονται κατά καιρούς, αλλά αυτό που συνέβη την εβδομάδα που μας τελειώνει δεν πρέπει να έχει προηγούμενο

Αρχικά, το βιβλίο του Πανίκου Δημητριάδη για την κρίση είχε πολλά ενδιαφέροντα σημεία, αλλά ένα ξεχώρισε. Σύμφωνα με τον τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, σε σύσκεψη στις 21 Μαρτίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Μάριος Κάρογιαν είπε απολύτως σοβαρά ότι ήξερε κάποιον που είχε 30 δισ. ευρώ και ήθελε να τα δωρίσει στην Κύπρο. Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφερόταν στον Αρτέμη Σώρρα, τον γνωστό απατεώνα που καταζητείται από την Ελληνική Αστυνομία σήμερα, αλλά τότε περιφερόταν σαν σωτήρας. Μάλιστα, όταν ο κ. Δημητριάδης του είπε ότι τον είχαν εξετάσει τον Σώρρα επί ΑΚΕΛ και είχε κριθεί ασόβαρος, ο κ. Κάρογιαν φέρεται να θύμωσε κιόλας!

Αυτό συνέβη το 2013, αλλά το επόμενο περιστατικό που επιβεβαίωνει όποιον έχει σε χαμηλή εκτίμηση τους πολιτικούς συνέβη μόλις την Τετάρτη. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ζαχαρίας Κουλίας ρώτησε τον Κώστα Κληρίδη αν όντως πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Μία θεωρία συνομωσίας, η οποία είναι υπαρκτή σε διάφορους ακραίους κύκλους στα κοινωνικά δίκτυα, εκφράστηκε επίσημα από βουλευτή και ο Γενικός Εισαγγελέας αναγκάστηκε να απαντήσει εξίσου σοβαρά.

Αυτή είναι η Κύπρος και αυτοί είναι οι βουλευτές της.

O Aιχμηρός