Πήρε καθαρή νίκη και δέσμευση για στήριξη από όλους στον ΔΗΣΥ η Αννίτα… (69%-31% ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ)

Με την Αννίτα Δημητρίου, να στέλνει το μήνυμα ενότητας, περιστοιχισμένη, από τον Αβέρωφ Νεοφύτου εξ αριστερών και τον Δημήτρη Δημητρίου εκ δεξιών, έπεσε η αυλαία των εσωκομματικών εκλογών του Δημοκρατικού Συναγερμού, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια περίοδο βαθιάς εσωστρέφειας, ως απότοκο του κακού εκλογικού αποτελέσματος των Προεδρικών Εκλογών.

Η Αννίτα Δημητρίου εκλέχθηκε με 69% νέα πρόεδρος του κόμματος, καταγράφοντας μια καθαρή νίκη έναντι του Δημήτρη Δημητρίου, σε μια εκλογική διαδικασία που συμμετείχε το 41% των μελών του κόμματος, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του ΔΗΣΥ, που εκτιμήθηκε από στελέχη ως πολύ ικανοποιητικός.

Στις πρώτες της δηλώσεις, η νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ήταν ιδιαίτερα συνενωτική, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές την ανάγκη για ενότητα και μαζική αντεπίθεση του ΔΗΣΥ. «Θέλω να ευχαριστήσω», είπε, «τον υπέροχο κόσμο του ΔΗΣΥ που από την πρώτη στιγμή συστρατεύθυκε και έκανε πράξη την ενότητα. Είμαστε εδώ με όραμα για το αύριο και έτσι θα προχωρήσουμε».

Αναφερόμενη στην προσέλευση, είπε πως ήταν μαζικότατη και αθρόα δίνοντας το μήνυμα πως, « έτσι θα πορευθούμε και στη συνέχεια. Θέλουμε τα ιστορικά στελέχη, τα οργανωμένα σύνολα, την ηγεσία, τη νεολαία. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνο νικητής είναι ο ΔΗΣΥ. Προχωράμε για ενότητα και ισχυροποίηση της παράταξής μας».

Η κα. Δημητρίου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δημήτρη Δημητρίου ο οποίος στεκόταν καθόλη τη διάρκεια των δηλώσεων της δίπλα της. «Δώσαμε τη μάχη με Πρόεδρε σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που από την πρώτη στιγμή συστρατευθήκατε με την προσπάθεια. Όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια ανανέωσης».

Η δέσμευση Αβέρωφ

Πριν τη δήλωση της Αννίτας Δημητρίου, τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τις 20 και πλέον χιλιάδες Συναγερμικών που συμμετείχαν στις εκλογές, συνεχάρη την Αννίτα Δημητρίου. «Να συγχαρώ τη νέα Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου. Να συγχαρώ τον Δημήτρη Δημητρίου για τον αγώνα που έχει διεξάγει. Και απόψε στέλνεται ένα μήνυμα: Βαθιές οι ρίζες αυτής της παράταξης. Για όσους νόμιζαν ότι μπόρεσαν να σπάσουν τη συνοχή και να παίξουν με τις κληριδικές αξίες», είπε.

«Εμείς ένα πράγμα θέλουμε να σου υποσχεθούμε. Δεν χρειάζεται ούτε τις συμβουλές μας, ούτε την καθοδήγηση μας, να θεωρείς δεδομένη τη στήριξη μας. Για το καλό του τόπου και της παράταξης», κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων ο Αβέρωφ Νεοφύτου.