Πιθανό το πρόβλημα ηλεκτροδότησης από τα μέτρα στην ΑΗΚ

Οι εργαζόμενοι προχωρούν από την προσεχή Τετάρτη σε δυναμικά μέτρα

Πιθανό, είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση υποστατικών, μετά και την απόφαση των συντεχνιών της ΑΗΚ να προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων. Μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Κυριάκος Ταφούνας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, σημειώνοντας ότι το θέμα θα πρέπει να χειριστεί η ΡΑΕΚ και ο Διαχειριστής Συστήματος.

Οι συντεχνίες της ΑΗΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να μην εργάζεται προσωπικό της ΑΗΚ για τη λειτουργία των έξι ατμολέβητων στον σταθμό Δεκέλειας (ισχύος 60 μεγαβάτ έκαστος), καθώς επίσης οι εργαζόμενοι να μην ασχολούνται με οτιδήποτε είναι εκτός του σχεδίου υπηρεσίας τους.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ διαμαρτύρονται για το θέμα της υποστελέχωσης του οργανισμού ζητώντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διαμαρτύρονται για την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών της ΑΗΚ καθώς επίσης και για την ανάγκη να αφεθεί η ΑΗΚ να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις στα θέματα  των ΑΠΕ.

Όπως είπε ο κ. Ταφούνας, οι αρμόδιοι με τη στάση τους στραγγαλίζουν την ΑΗΚ και για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν τόσο με την μονόωρη όσο και με τη 12ωρη στάση εργασίας. Ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει αλλαγή στάσης, γι αυτό και προχωρούν με την κλιμάκωση των μέτρων.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα των συντεχνιών θα τεθούν σε ισχύ την προσεχή Τετάρτη και αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα έξι μονάδες στη Δεκέλεια από τις 10 συνολικά να μην λειτουργήσουν ενώ προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και με την εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Όπως ανέφερε ο κ. Ταφούνας, οι εργαζόμενοι ζητούν όπως αντικατασταθούν οι έξι μονάδες στη Δεκέλεια με νέες σύγχρονες μονάδες και όχι να ξηλωθούν, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουμε μόνο με τις μονάδες του Βασιλικού.

Διαχειριστής Συστήματος

Για την επόμενη βδομάδα μπορούμε να καλύψουμε τη ζήτηση στην ηλεκτροδότηση, δήλωσε από την πλευρά του στο Τρίτο ο εκπρόσωπος του Διαχειριστή Συστήματος Ρογήρος Ταμπάκης. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα σε περίπτωση που υπάρξει απώλεια μονάδας στο Βασιλικό. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση και ενδεχομένως να υπάρξει διακοπή, προειδοποίησε.

Παράλληλα, ο κ. Ταμπάκης σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της χειμερινής περιόδου και δεν έχουν υπάρξει ακόμη ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Αν όμως διαφοροποιηθούν οι συνθήκες και υπάρξει απότομη αύξηση στη ζήτηση ηλεκτρισμού τότε και πάλι ενδεχομένως να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, ανέφερε.

πηγή: Economy Today