Πλαφόν στα self test από σήμερα – Ανησυχία για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα

Της Κωνσταντίνας Δημητρίου

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας έθεσε σε συναγερμό το Υπουργείο Υγείας.

Η ολοένα και μεγαλύτερη άνοδος των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού και η ταυτόχρονη ανάγκη για περισσότερες εξετάσεις, προέτρεψε το Υπουργικό Συμβούλιο στην επιβολή πλαφόν στις συσκευασίες των self τεστ, με στόχο την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας λόγω της αυξημένης ζήτησης. Από σήμερα η ανώτατη τιμή πώλησης της συσκευασίας του ενός στα φαρμακεία καθορίζεται σε 1,70.

«Απαγορεύεται η ξεχωριστή πώληση τεστ αυτοδιάγνωσης που αποτελούν μέρος μεγαλύτερης συσκευασίας και αυτό εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες καθώς τα αναλώσιμα θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε εργοστασιακή μορφή και δεν πρέπει να πωλούνται ξεχωριστά», δήλωσε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Ενώ η ανώτατη τιμή πώλησης στην συσκευασία των 5 σελφ τεστ καθορίζεται στα 6 ευρώ.

Υπό στενή παρακολούθηση

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας αξιολογώντας καθημερινά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας με σκοπό να παρέμβει με την λήψη περαιτέρω μέτρων εκεί και όπου χρειάζονται, κάτι που μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται στο πλάνο του Υπουργείου.

«Υπάρχει αξιολόγηση σε συνεννόηση με τα μέλη της ΣΕΕ και πρέπει να υπενθυμίζουμε πως για να αποφευχθεί θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Την ίδια ώρα γίνονται σκέψεις για αύξηση της λειτουργίας των σημείων δειγματοληψίας δεδομένου της αύξησης των ημερησίων κρουσμάτων που έχει ως επακόλουθο και την αύξηση της ζήτησης.

πηγή: OMEGALIVE