Πλαστικός με… πλαστά έγγραφα!


Κάνε τα ψώνια σου άνετα, γρήγορα, εύκολα στο Odelo! Κέρδισε 20€ στις πρώτες σου αγορές!

Ανυποψίαστες γυναίκες και γενικότερα ασθενείς, πέφτουν εν αγνοία τους, στα χέρια τσαρλατάνων γιατρών, οι οποίοι παρουσιάζονται ως πλαστικοί χειρουργοί, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Αυτό ίσως να μην είναι η μεγάλη είδηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Η είδηση είναι ότι οι αρμόδιες αρχές και ο ιατρικός σύλλογος γνωρίζουν, ωστόσο, δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την κατάσταση.

 

«Βαφτίστηκε» πλαστικός χειρουργός

Με αδιάψευστα στοιχεία, παρουσιάζουμε την περίπτωση πλαστικού χειρουργού, ο οποίος προχώρησε σε πλαστογράφηση πιστοποιητικών ιατρικής ειδικότητας και άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος και αποκαλεί τον εαυτό του αυθαίρετα πλαστικό χειρουργό θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία πολιτών. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα ο συγκεκριμένος πλαστικός χειρουργός υποβάλλει σε εγχειρίσεις ανυποψίαστο κόσμο σε ιατρείο που διατηρεί σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι έχει καταγγελθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο!

 

Από τις 3 Ιανουαρίου

Από τις 3 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ο πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, Χρίστος Μερέζας, έχει κάνει γραπτή μαρτυρία ότι ο εν λόγω ιατρός, ο Λ.Χ., παραδέχθηκε σε συνάντηση που είχαν ότι πλαστογράφησε την ιατρική ειδικότητα και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματός του. Μάλιστα, ο Λ.Χ. φέρεται να «εξέφρασε μεταμέλεια και να ισχυρίστηκε ότι η πράξη του ήταν αποτέλεσμα επιπολαιότητας και απερισκεψίας». Εμείς θα προσθέταμε ότι η πράξη του ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής νοοτροπίας…

Η επιστολή που παρουσιάζουμε και περιέχει την έγγραφη μαρτυρία του δρα Χρίστου Μερέζα, κοινοποιήθηκε προς τον ερευνώντα λειτουργό του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, δρ Βάσο Θ. Οικονόμου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία τέθηκε ενώπιον και των αστυνομικών αρχών, χωρίς ωστόσο να ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο.

Στις 6 Ιανουαρίου, ο Δρ. Χρίστος Μερέζας υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Κυπριακής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, απέστειλε ακόμα μια επιστολή προς το Συμβούλιο του Ιατρικού Σώματος, το οποίο καλούσε να επιδείξει αυστηρότητα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα…

 

Μερέζας: «Καταγγέλθηκαν τέσσερις συνολικά γιατροί»

Σε πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει στη συνάδελφο Νικολέτα Βουζούνη, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής δρ Χρίστος Μερέζας, είχε επιβεβαιώσει ότι η εταιρεία τα τελευταία τρία χρόνια, έχει καταγγείλει 4 συνολικά γιατρούς, οι οποίοι παραπλανητικά όπως σημείωσε, αυτοπροβάλλονται ως πλαστικοί χειρουργοί, ενώ δεν έχουν κάνει καμία ειδικότητα. Εξέφρασε επίσης τη δυσφορία του για την κωλυσιεργία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών, ενώ δεν δίστασε να αφήσει σαφείς αιχμές ότι κάποιοι παρεμβαίνουν για συγκάλυψη των συγκεκριμένων καταγγελιών.

 

* Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε με την κυριακάτικη εφημερίδα “24”, στις 17/8/2014.