Πλαστοπροσωπία: Συνελήφθησαν εφτά πρόσωπα

Εφτά πρόσωπα συνέλαβε χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο επιχείρησης, που διενήργησε σε συνεργασία με το Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας ότι σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο εργάζονταν παράνομα αλλοδαποί.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9π.μ. χθες, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών & Μετανάστευσης και λειτουργοί του Γραφείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετέβησαν σε ξενοδοχείο στην Πάφο, για διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με παράνομη απασχόληση αλλοδαπών. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν να εργάζονται στο ξενοδοχείο εφτά αλλοδαπά πρόσωπα τα οποία παρουσίασαν έγγραφα ευρωπαϊκών χωρών.
Όπως διαπιστώθηκε τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν είναι πλαστά, με αποτέλεσμα εναντίον των εφτά προσώπων, να εκδοθούν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και να συλληφθούν για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της πλαστοπροσωπίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.
Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Σύλληψη
Συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 35χρονος. Εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές, για αδικήματα απάτης, πλαστογραφίας και ηλεκτρονικού εγκλήματος, που διαπράχθηκαν στο Βέλγιο, κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2019.
Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.