Πλημμύρισε με άριες το μετρό στο Μπουένος Άιρες (vid)

Από μουσική μπαρόκ και τις άριες μιας σοπράνου και ενός βαρύτονου πλημμύρισε χθες το μετρό στο Μπουένος Άιρες της Βραζιλίας, προς μεγάλη έκπληξη των βιαστικών περαστικών.

Ο διευθυντής ορχήστρας Πάμπλο Φολαντόρι επέλεξε το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς καθώς και φαβέλες ή ψυχιατρικά νοσοκομεία για να κάνει γνωστό το μουσικό αυτό θεατρικό είδος στο ευρύ κοινό της χώρας του.

Με σπουδές στο έγκριτο Theatre Colon του Μπουένος Άιρες επέλεξε την όπερα «La Serva Padrona» του 1733 του ιταλού συνθέτη Τζοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι.

Η πρώτη από τις δύο πράξεις παίζεται σε έναν σταθμό και μετά οι μουσικοί μαζεύουν τα βιολιά και τα βιολοντσέλα τους για να ερμηνεύσουν τη δεύτερη πράξη της όπερας επτά σταθμούς πιο κάτω. «Είναι ένα πείραμα, μια όπερα σε διαρκή κίνηση», δηλώνει ο Φολαντόρι.

Είναι μια όπερα σε δύο πράξεις που έχει μεγάλη απήχηση και είναι σύντομη, τα οποία αποτελούν «απαραίτητες προϋποθέσεις για να την ανεβάσει κανείς σε έναν εναλλακτικό χώρο», υπογραμμίζει επίσης ο νεαρός διευθυντής ορχήστρας. Ορισμένοι σταματούσαν, έβγαζαν τα ακουστικά τους, τραβούσαν φωτογραφίες.

Πηγή: newsbeast.gr