Πλούσιες οι εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου στη Λεμεσό

Σε διάσκεψη Τύπου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο οποίο δεσπόζει το καθιερωμένο Πανηγύρι Αγάπης,  στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 18:00. Η εκδήλωση αποτελεί μέρα χαράς για μικρούς και μεγάλους, με παιχνίδια, άφθονο φαγητό, ποτό, χορό, παζαράκι και πολλή διασκέδαση. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 10:30, στην παρουσία των τοπικών και πολιτειακών αρχών της πόλης.

Στη Λεμεσό, θα λειτουργήσουν το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου, 8 συνολικά περίπτερα σε καίρια σημεία της πόλης, που θα καλύψουν όλη την οδική κυκλοφορία. Το έργο του Ραδιομαθωνίου θα ενισχύσει ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης, ο οποίος θα βρίσκεται τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου (12:30-13:30), στο περίπτερο μπροστά από το Διοικητήριο Λεμεσού.

Το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου, τα αυτοκίνητα κουμπαράδες θα περιοδεύσουν σε όλα τα χωριά της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ την πρώτη μέρα θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις και η αργυρή παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελεντρίτου, η οποία θα επισκεφθεί και σχολεία της Λεμεσού. Θα συμμετάσχουν επίσης γνωστοί ποδοσφαιριστές των σωματείων της πόλης, οι οποίοι θα παίξουν και θα φωτογραφηθούν με μαθητές. 

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί επίσης πορεία εθελοντών πεζοπόρων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από το Γυμνάσιο Λινόπετρας (8:30) και αφού περάσουν από 16 κοινότητες και διανυκτερεύσουν στην Κοφίνου, θα καταλήξουν, την Τρίτη στις 15:30, στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ στη Λευκωσία.

Με τα χρώματα του Ραδιομαραθωνίου έχουν στολιστεί δυο λεωφορεία της ΕΜΕΛ, τα οποία μεταφέρουν μηνύματα αγάπης σε κάθε άκρη της Λεμεσού και προσκαλούν τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρόν του στις εκδηλώσεις του τριημέρου.

Εξάλλου, σήμερα και αύριο, στην αποβάθρα του Εναερίου, από τις 17:00 έως τις 22:00, εθελοντές θα πωλούν mini donuts για τον Ραδιομαραθώνιο, ενώ η Πολυκλινική “Υγεία” θα διαθέσει στο ταμείο του Ραδιομαραθωνίου, όλα τα καθαρά έσοδα από το χημείο της, για το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ραδιομαραθωνίου εντάσσεται και διάλεξη που θα δοθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου από τον Δρα Γιάννη Καλογεράκη, με θέμα “Που είναι ο Θεός όταν τον χρειάζομαι;”. Η διάλεξη θα δοθεί στο Columbia Plaza στις 18:00 και τα καθαρά έσοδα των εισιτηρίων θα δοθούν στο ταμείο του Ραδιομαραθωνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ