«Πνίγεται» και σήμερα στην σκόνη η Κύπρος

Αυξημένες και σήμερα οι συγκεντρώσεις της σκόνης στην ατμόσφαιρα με τη θερμοκρασία να ανέρχεται γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας δυνατό κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί όμως σταδιακά μέχρι το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο σε περιοχές στα δυτικά του νησιού, ενδέχεται τοπικά να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 11 βαθμούς στα παράλια.

Το Σάββατο, κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρείται αυξημένη νεφοκάλυψη από ψηλές νεφώσεις. Από το απόγευμα και μετά, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται τοπικά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως τη Δευτέρα, το νησί θα επηρεάζεται από ένα μέτριο μέχρι ισχυρό πεδίο ανέμων, το οποίο θα εξασθενεί σταδιακά μέχρι τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές του νησιού, για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η περαιτέρω πτώση της, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 4 εκατοστά.

πηγή: SIGMALIVE