Ποιος είναι ο Ουκρανός με το μαύρο καπέλο που πήρε μέρος στις συνομιλίες; Ιδού η απάντηση…

Ο Davyd Arakhamia δεν είναι γνωστός στον κόσμο. Στην Ουκρανία όμως είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη δημοτικότητα. Έχει εκλεγεί βουλευτής με τον συνδυασμό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «υπηρέτης του λαού».

Είναι το δεξί χέρι του Ουκρανού υπουργού Άμυνας. Στις συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανός ο Davyd καθόταν από την μεριά των Ουκρανών, δίπλα στον υπουργό.

4153155056746000 image

Ποιος είναι

Ο Davyd γεννήθηκε στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, στο Σότσι, τον Μάιο του 1979. Μετακόμισε όμως με τους γονείς του στη Γεωργία, μέχρι το 1992 από όπου έφυγε για το Νικολάεφ.

Εκεί ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση. Ασχολήθηκε με την πληροφορική και σήμερα είναι εκ των ιδρυτών της παγκόσμιου φήμης εταιρίας Template Monster και Weblium. Ο ίδιος είναι χρόνια ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πολλά χρόνια και ο κόσμος τον έμαθε με το ψευδώνυμο του David Borown.

4153155358918000 image

 

Ο Arakhamia κατέβηκε στις εκλογές με τον συνδυασμό του Ζελένσκι και πολύ σύντομα έχει καταφέρει να είναι το δεξί χέρι του Ουκρανού προέδρου. Πολλοί στην χώρα του, τον αποκαλούν «Ουκρανός Στάλιν» λόγω της αποφασιστικότητας του αλλά και της μεγάλης -υπόγειας – επιρροής και δύναμης που έχει στο κόμμα του Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το περιοδικό Novoe Vremya, είναι μέσα στους 6 ανθρώπους που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στην Ουκρανία. Η θέση του έχει ισχυροποιηθεί από την ημέρα που εισέβαλλαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία, καθώς ήταν από τους λίγους ανθρώπους που έμειναν στο πλευρό του Ζελένσκι στο Κίεβο.