Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την επέκταση της εκεχειρίας στη Γάζα – Προειδοποίηση Μπάιντεν στη Χαμάς

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει αύριο να απελευθερωθούν και Αμερικανοί όμηροι

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται «ώρα με την ώρα» με τους εταίρους τους στην περιοχή για να απελευθερώσουν περισσότερους αιχμαλώτους που κρατούνται από τη Χαμάς.

«Θέλουμε να δούμε όλους τους ομήρους να απελευθερώνονται και έτσι, εάν υπάρξουν παρατεταμένες παύσεις πέρα από την παράταση αυτών των δύο ημερών, τότε είμαστε υπέρ αυτού», είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Δεν υπάρχουν Αμερικανοί, δυστυχώς, σήμερα. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι, αύριο είναι μια άλλη μέρα, και σίγουρα ελπίζουμε ότι μπορούμε να δούμε μερικούς ακόμη Αμερικανούς να απελευθερώνονται», δήλωσε ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Κίρμπι είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η μη απελευθέρωση Αμερικανών ομήρων από τη Χαμάς είναι κάποιο είδος τακτικής ή μόχλευσης και τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Ανέφερε επίσης ότι ένας από τους στόχους της επερχόμενης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή είναι να διασφαλίσει ότι «το Ισραήλ γνωρίζει ότι συνεχίζει να έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι συνεχίζει να έχει τα εργαλεία και τις δυνατότητες και τα οπλικά συστήματα που χρειάζεται”.

Ερωτηθείς εάν η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να πιστεύει ότι η καταστροφή της Χαμάς είναι ρεαλιστικός στόχος για το Ισραήλ, ο Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους: «Πιστεύουμε ότι έχουν δικαίωμα και ευθύνη να εξαλείψουν αυτήν την τρομοκρατική απειλή. Και η Χαμάς έδειξε τις προθέσεις της στις 7 Οκτωβρίου και εξακολουθεί να είναι μια βιώσιμη απειλή για τον ισραηλινό λαό».

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε ανάρτησή του στο Χ, είχε επικρίνει για ακόμα μια φορά τη Χαμάς, προειδοποιώντας την να μην συνεχίσει να ακολουθεί «τον δρόμο του τρόμου, της βίας, του φόνου και του πολέμου».

«Η Χαμάς εξαπέλυσε μια τρομοκρατική επίθεση γιατί δεν φοβάται τίποτα περισσότερο από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους που ζουν δίπλα-δίπλα ειρηνικά. Το να συνεχίζεις στο μονοπάτι του τρόμου, της βίας, των δολοφονιών και του πολέμου σημαίνει ότι δίνεις στη Χαμάς αυτό που επιδιώκει. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα