Πολυκοσμία στο Τρόοδος μετά το μεσημέρι – Έρχεται νέα χιονόπτωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιονόπτωση και πολυκοσμία αναμένονται σήμερα στο Τροόδος. Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Σταθμάρχης του Τροόδους Ανδρέας Πρίγκιπας, ο οποίος μίλησε για τις καιρικές συνθήκες που αναμένονται σήμερα στα ορεινά.

Αρχικά ανέφερε ότι ο καιρός στο Τρόοδος είναι ηλιόλουστος, η θερμοκρασία είναι περίπου στο -2 ενώ το ύψος του χιονιού είναι περίπου 25 εκατοστά στην πλατεία και 30 στην χιονίστρα.

Συμπλήρωσε ότι οι δρόμοι στην περιοχή είναι ολισθηροί καθώς έχει δημιουργηθεί στρώση χιονιού και υπάρχει παγετός σε πάρα πολλά σημεία. «Οι δρόμοι είναι ανοικτοί για οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς», είπε.

Τόνισε ότι χθες το βράδυ σημειώθηκε ελαφριά χιονόπτωση. «Μετά το μεσημέρι αναμένεται χιονόπτωση».

Ο κ. Πρίγκιπας είπε ότι μετά το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί η τροχαία κίνηση. «Το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει αρκετή τροχαία κίνηση. Η αστυνομία είναι σε ετοιμότητα καθώς γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει αυξημένη προσέλευση».

Προέτρεψε τους οδηγούς να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες πριν ανέβουν στα ορεινά. «Την Κυριακή θα είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες», ανέφερε.
Υπογράμμισε ότι στα σημεία εισόδου του Τροόδους υπάρχουν προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες. «Αν κάποιος έρθει χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τότε μπορεί να καταγγελθεί με πρόστιμο. Πολλές φορές έχουμε τουρίστες οι οποίοι δεν ενημερώνονται από τα ΜΜΕ». Συμπλήρωσε ότι τους γίνεται ενημέρωση και επιστρέφουν πίσω».

Ακόμη ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν σωστή οδική συμπεριφορά. «Είναι στον καθένα να αντιληφθεί ότι είναι για την δική του ασφάλεια».

πηγή: SIGMALIVE