Πόρισμα για Θανάση: Σπάει τη σιωπή του ο Πανίκος Σταυριανός και ζητά προστασία

Λύνει τη σιωπή του ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός ο οποίος διενήργησε αυτοψία και νεκροτομή στη σορό του άτυχου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, που το 2005 βρέθηκε νεκρός κάτω από την γέφυρα της Άλασσας.

Ο κ. Σταυριανός με επιστολή που κινητοποίησε, μέσω δικηγόρου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Γενικό Εισαγγελέα και την Υπουργό Δικαιοσύνης, καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο οι ποινικοί ανακριτές, αλλά και τα ΜΜΕ, του αποδίδουν ευθύνες σε σχέση με την πιο υπόθεση, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο πόρισμα των δύο ανεξάρτητων ανακριτών, εκτός από τους τρεις αστυνομικούς, ευθύνες αποδίδονται και σε πολίτη, φωτογραφίζοντας τον ιατροδικαστή της υπόθεσης. Το πόρισμα κάνει λόγο για τραγικά λάθη, καθώς διαπιστώθηκε η δολοφονία του άτυχου 26χρονου, ενώ δηλώθηκε ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Σταυριανός ζήτησε προστασία για τη ζωή του, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από την Αστυνομία.

πηγή: alphanews.live