Πώς οργάνωσαν την επίθεση στον Άλκη οι σκληροί χούλιγκαν και τα sms μεταξύ τους

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το iefimerida μέσα από τη δικογραφία για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, αλλά και την κατάθεση ενός ακόμα αστυνομικού.

Όπως προκύπτει, η οργανωμένη επίθεση, πραγματοποιήθηκε από την συμμορία των «12» με μαχαίρι, σιδερένιους σωλήνες, ξύλινο στειλιάρι, δρεπάνι.

Οι δράστες επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα, ένα Renault Clio μαύρο, ένα Citroen c3 λευκό και ένα VW Polo σκούρου χρώματος -πιθανότατα ποντικί- , όπου στο καθένα υπήρχαν από τέσσερις δράστες.

Ο 23χρονος Afksendos Carciu, που ήταν και ο οδηγός και του λευκού Citroen που συνελήφθη 24 ώρες από την αιματηρή επίθεση, ήταν εκείνος που κατονόμασε τους υπόλοιπους 11, εκτός από έναν τα στοιχεία του οποίου δεν γνώριζε, όπως υποστήριξε.

Τι κατέθεσε ο 23χρονος

«Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα με την άφιξη τους στο σημείο στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή. Επειδή δεν ήμουν σε θέση να βλέπω όλο το σκηνικό, καθώς επέστρεψα, στο όχημα που οδηγούσα γιατί κύλησε στη Ν.Πλαστήρα και επέστρεψα για να το ακινητοποιήσω», υποστήριξε ο 23χρονος συλληφθείς.

Ο 20χρονος A.G. από την Αλβανία, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που έκανε η συμμορία τους, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με κράνος από τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πιθανώς από το χτύπημα που δέχτηκε, αυτοτραυματίστηκε στο χέρι πιθανώς από το μαχαίρι που κρατούσε».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς, ο ίδιος μαζί με τον Α.G., βρίσκονταν πριν την επίθεση στον αγώνα βόλεϊ, στο γήπεδο «Παλατάκι».

Η κατάθεση αστυνομικού

«Ανέφερε επίσης ότι ο … κατάγεται από την Κορυτσά και κρατούσε μαχαίρι κατά την επίθεση, ο … είναι φίλος του… και είναι μέλος του Συνδέσμου Οπαδών του ΠΑΟΚ «Μακεδόνες», ότι οι τέσσερις επιβαίνοντες στο Renault clio κρατούσαν σιδερένιους σωλήνες κατά την επίθεση , ότι ο … κρατούσε κατά την επίθεση ξύλινο στειλιάρι , ότι ο … κρατούσε δρεπάνι με το οποίο τραυμάτισε το θύμα και τους παθόντες, ότι ο Υπήκοος Αλβανίας … κρατούσε μαχαίρι με το οποίο κατάφερε τραύματα. Επίσης ανέφερε ότι στο τρίτο αυτοκίνητο VW POLO ενδέχεται να υπήρχε και 5ο άτομο το οποίο να συμμετείχε στην επίθεση», κατέθεσε ο αστυνομικός.

Οι επικοινωνίες της συμμορίας

Επίσης, το κινητό του 23χρονου «έδωσε» σημαντικά στοιχεία στους Αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, τον 20χρονο Αλβανό, που τραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε, τον είχε αποθηκευμένο ως «Geks».

Το απόγευμα πριν την αιματηρή επίθεση που πραγματοποίησαν, είχαν επικοινωνία μεταξύ τους στο messenger. Το πρώτο μήνυμα το έστειλε ο 23χρονος στις 17.53 λέγοντας του: «Ei» «Pou eisai» «Pame palataki me bobo». Ο G. του απάντησε «Έλαα Μπροο» και ο 23χρονος του ξανάστειλε «Psinesai ti ela?».

Στις 18.59 πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ηχητική κλήση στην ίδια εφαρμογή διάρκειας 37 δευτερολέπτων.

Ο δυο τους, μαζί με ακόμα ένα άτομο το οποίο δεν εμπλέκεται στην επίθεση, πήγαν με το αυτοκίνητο του 23χρονου στον αγώνα.

Οι αποκαλυπτικές λεπτομέρειες που κατέθεσε αστυνομικός για τους δράστες

«Μετά το πέρας του αγώνα αναχώρησαν από το γήπεδο και μετέβηκαν στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Π.Π.Γερμανού όπου τους ανέμεναν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην επίθεση.

Εσωτερικά του οχήματος μάρκας citroen εντοπίσθηκε στη χειρολαβή του συνοδηγού ίχνος καστανέρυθρης ουσίας (πιθανότατα αίμα) , εκ του οποίου ελήφθη και σχετικό δείμα.

Εκτιμώντας την πληροφορία ότι ο G. Επέβαινε στη θέση του συνοδηγού τόσο κατά την άφιξη στον τόπο, όσο και κατά τη διαφυγή και το γεγονός ότι τραυματίστηκε στο χέρι και την κεφαλή, εκτιμάται ότι πιθανόν το ως άνω ίχνος να προέρχεται από το τραύμα του χεριού του.

Την 5/2/2022 και περί ώρα 20.00 ο G. εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας επί της οδού Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη, όπου επιτηρήθηκε και διαπιστώθηκε ότι συναντήθηκε με τον Ο.ΤΖ. και κινήθηκαν από κοινού πεζή στο κέντρο της πόλης μέχρι ώρα 21.00 που κατέστη δυνατή η επιτήρηση τους. Για τον Ο.ΤΖ. προέκυψε ότι τυγχάνει σεσημασμένος καθόσον έχει απασχολήσει στο παρελθόν για απείθεια και διατάραξη κοινής ησυχίας , ο C. τον έχει καταχωρημένο στον κατάλογο του κινητού του τηλεφώνου ως «Tzouro» με αριθμό σύνδεσης ….

Έχει μαζί του επικοινωνίες στις εφαρμογές Facebook Messenger, Instagram και Viber.

Την 05/2/2022 και περί 20.00 εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας να κινούνται ο Τζ. Μαζί με τον G. πεζοί στο κέντρο της πόλης.

Περαιτέρω για τον R.D. προέκυψε ότι σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, στην οποία ήταν κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. σε συνδυασμό με άρθρα 42 και 45 Π.Κ. «επικίνδυνες σωματικές βλάβες, τελούμενες από κοινού και σε απόπειρα» , αδίκημα που τέλεσε την δ14/3/3019 επί την οδού Νικολάου Πλαστήρα 8 στην περιοχή Χαριλάου (σημείο όπου έλαβε χώρα και η ερευνώμενη συμπλοκή και ανθρωποκτονία του Καμπανού) από κοινού με τον C. Και άλλα δύο άτομα, άπαντες οπαδοί της ομάδες του ΠΑΟΚ, όπου επιτέθηκαν απρόκλητα σε δύο οπαδούς  της ομάδας του ΑΡΗ οι οποίοι βρίσκονταν στη στάση ΟΑΣΘ με την ονομασία «Στροφή Πανοράματος» κατά τη διάρκεια της οποίας με αιχμηρά αντικείμενα κατάφεραν στον ένα τραύματα.

Επίσης για τον Δ.Χ. προέκυψε ότι το υπ’ αριθ. …. Επιβατηγό αυτοκίνητο μάρκας reanult μοντέλο clio, μαύρου χρώματος, ιδιοκτησίας του πατέρα του …. Είναι το δεύτερο όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για την μετάβαση στο τόπο του εγκλήματος και τη διαφυγή.

Αυτός τυγχάνει σεσημασμένος, καθόσον έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν ως κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου 382παρ. 2 ΠΚ «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς». Εργάζεται στην τεχνική εταιρεία «…» και από τη Δευτέρα 1/2/2022 απουσιάζει από την εργασία του επικαλούμενος ασθένεια.  Είναι δε κάτοχος και χρήστης της … τηλεφωνικής σύνδεσης.

Για τον Σ.Σ. Προέκυψε ότι τυγχάνει σεσημασμένος καθόσον έχει συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2021, ως κατηγορούμενος για παράβαση του Ν. 2168/1993 «περί όπλων», καθόσον κατελήφθη να φέρει επάνω του ένα μεταλλικό μαχαίρι συνολικού μήκους 18cm, μη μήκος λάμας 8cm.

Ο C. έχει μαζί του επικοινωνίες στην εφαρμογή Facebook Messenger.

Για τον Ι.Β. προέκυψε ότι είναι φίλος του Ι.Κ. όπως προκύπτει από την εφαρμογή Facebook.

Για τον Ν.Κ. προέκυψε ότι τυγχάνει σεσημασμένος για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της απρόκλητης σωματικής βλάβης και της παράνομης βίας σε συνδυασμό με το άρθρο 81Α «Ρατσιστικό έγκλημα» , καθόσον έχει συλληφθεί για παράβαση του νόμου 2186/1993 «Περί όπλων».

Για τον Α.Β. προέκυψε ότι τυγχάνει σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Για τον I.Θ. προέκυψε ότι ο C.τον έχει καταχωρημένο στον κατάλογο του κινητού του τηλεφώνου ως «Giannis K.» .

Πριν από ένα χρόνο ο Κ. δέχτηκε στην περιοχή του Φοίνικα απρόκλητη επίθεση από ομάδα οπαδών του ΑΡΗ κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά, μεταξύ άλλων στο ένα μάτι, και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα περίπου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠ.

Ο Κ. διατυμπάνιζε σε κύκλους συνοπαδών του, ότι θα πάρει εκδίκηση για την ζημιά που είχε υποστεί από οπαδούς του ΑΡΗ. Για τον G.K. προέκυψε ότι διατηρεί στο Facebook το προφίλ «G.O.» και ο C. έχει επικοινωνίες μαζί του στο Messenger

Στο Instagram το προφίλ του είναι «r…».

Η διαφυγή του 20χρονου

Όπως προέκυψε από την έρευνα στον τερματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο 20χρονος διέφυγε στην Αλβανία μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του, τα ξημερώματα της Πέμπτης 3/ 2/2022 και ώρα 00.40, μέσω του Μεθοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής.

Η παρουσία τους στον Τελικό

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Αστυνομικός οι 6 από τη συμμορία των 12, είχαν βρεθεί στην Αθήνα στις 23 Μαΐου.

«Περαιτέρω, διαπιστώθηκε από την υπηρεσία μας ότι ο C., o Δ., Χ., Σ., Κ. και Κ., είχαν ελεγχθεί από αστυνομικές υπηρεσίες στην Αθήνα στις 23/5/2021 στον τελικό αγών ΠΑΟΚ -ΟΣΦΠ».

Πηγή: iefimerida.gr