Πως τα καταφέρατε έτσι… ρε παιδιά


 

Περπατώ στον δρόμο και βλέπω σκεφτικούς καταστηματάρχες. Μιλώ με οικογενειάρχες που μου λένε «δεν τα βγάζουμε πέρα Σωτήρη». Συζητώ με άνεργους που χτυπούν πόρτες αλλά κανείς δεν τις ανοίγει. Μιλώ με δημοσίους υπαλλήλους που «παγωμένοι» βλέπουν το μπουρίνι που έρχεται στους μισθούς τους.

Έβλεπα την δημοσκόπηση του ΡΙΚ και δεν πίστευα ότι μένω στην Κύπρο. Πλήρης απογοήτευση σε όλα! Όταν βλέπεις το 50% των Ακελικών να λένε ότι είναι απογοητευμένοι στο κυπριακό από τους χειρισμούς του Προέδρου, τι να σχολιάσει κάποιος; Την ίδια ώρα, σχεδόν 8 στους 10 φοβούνται για τους μισθούς τους. 

Τι κοινωνία παραδίδει αυτή η κυβέρνηση; Φτωχή, άνεργη και χρεωμένη. Τι μπορεί να σώσει πια; Τίποτα! 

Τι μπορεί να κάνει η επόμενη κυβέρνηση; Θέλετε την άποψη μου; Δυστυχώς Τίποτα! Τουλάχιστον στην αρχή. 

Μνημόνιο σημαίνει εξάρτηση από τρίτους. Ούτε βήμα χωρίς να ρωτήσουμε τους δανειστές. 

Η «εικόνα» κοινωνίας που έδειξε η δημοσκόπηση του ΡΙΚ, είναι μια κοινωνία χωρίς όραμα. Μια κοινωνία βυθισμένη σε προβληματισμό. Μια κοινωνία που έχει κατεβάσει τα λάβαρα του αγώνα της ζωής και της ευημερίας. Μια κοινωνία όπου ο φόβος την «κλείνει» έσω της!

Επιστρέφω στους πολίτες…

Μίλησα πριν λίγο με έναν δημόσιο υπάλληλο, που σοκαρισμένος μετρούσε πόσα θα χάσει από τον μισθό του. Που πια σκέφτεται πως θα πληρώσει το δάνειο στην τράπεζα, που σκέφτεται πως θα μεγαλώσει τα παιδιά του. 

Χθες μίλησα με ένα φίλο μου οπτικό. Απέλυσε έναν εργαζόμενο του και είπε στους άλλους 3 που έχει ότι θα απολυθούν και εκείνοι τα Χριστούγεννα. Μαύρα Χριστούγεννα!

Δυστυχώς, η νέα γενιά πληρώνει τα σφάλματα των πολιτικών μας. Δυστυχώς παιδιά μέχρι 25 χρονών δεν βρίσκουν δουλειά και πίνουν καφέδες. Δυστυχώς η μεσαία τάξη διαλύεται από την κρίση. 

Και τώρα πια που πάμε; Πόσο βαθύ θα είναι άραγε αυτό το βαρέλι που λέγεται ζωή. Πρέπει να τεντώσουμε τα πόδια μας και να ξανασηκωθούμε όλοι εμείς που μπορεί να έχουμε πέσει κάτω από τα προβλήματα της ζωής.

Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας, δεν αξίζουμε εμείς να είμαστε σε αυτή την κατάσταση.