Πώς θα επηρεαστούν αεροδρόμια/πτήσεις από την παναπεργία της Πέμπτης

Χιλιάδες εργαζόμενοι αναμένεται να συμμετάσχουν στην παναπεργία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (26/1). Στην παναπεργία θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία και στον κατασκευαστικό τομέα.

Μιλώντας στο SigmaLive η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορική Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων αλλά όπως φαίνεται οι αεροπορικές εταιρείες θα αλλάξουν το πρόγραμμα των πτήσεων τους προκειμένου να μην επηρεαστούν οι ταξιδιώτες από την παναπεργία.

Διευκρίνισε ότι το τελικό πρόγραμμα για τις πτήσεις υπολογίζεται να είναι έτοιμο το απόγευμα (σ.σ σήμερα) και θα κινητοποιηθεί στο κοινό για να ενημερωθεί για τις αλλαγές. Επεσήμανε επίσης ότι ακόμα δεν γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι και ποιες εταιρείες του αεροδρομίου θα συμμετέχουν στην παναπεργία.

Συστάσεις του Υπουργείου Μεταφορών προς το επιβατικό κοινό

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας), εν όψει της τρίωρης παναπεργίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου 2023, μεταξύ των ωρών 12:00 – 15:00, επιθυμεί να αναφέρει ότι προβαίνει στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, σεβόμενο πάντοτε τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλεί επίσης το επιβατικό κοινό, για αποφυγή ταλαιπωρίας, προτού προσέλθει στους αερολιμένες για προγραμματισμένη αναχώρηση ή άφιξη, όπως επικοινωνεί με τις επηρεαζόμενες αεροπορικές εταιρείες και/ή τον φορέα διαχείρισης των αερολιμένων, για ενημέρωση, για τυχόν επαναπρογραμματισμό ή αλλαγή ωρών των πτήσεων.

πηγή: SIGMALIVE