Πότε αρχίζουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κύπρος – Ελλάδα για το καλοκαίρι 2023;

Χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου με την πρώτη βδομάδα Μαρτίου έδωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας στην ανάδοχο εταιρεία SCANDRO για να ανακοινώσει πότε επαναρχίζουν τα δρομολόγια από το λιμάνι της Λεμεσού προς την Ελλάδα, τις τιμές αλλά και ποιο πλοίο αναμένεται να αξιοποιηθεί για τον σκοπό.

Μιλώντας στο Alphanews.live, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε ότι με επιστολή του προς την ανάδοχο εταιρεία ζήτησε το συντομότερο να γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες καθώς μεγάλη μερίδα των πολιτών περιμένει για να προγραμματίσει το ταξίδι του.

Όπως ανέφερε, η ανάδοχος εταιρεία βρίσκεται στην διαδικασία της ολοκλήρωσης των διεργασιών για το πλοίο αλλά και τα διαθέσιμα λιμάνια προκειμένου να εξυπηρετήσουν το δρομολόγιο.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι πρόκειται για συμβόλαιο τριών ετών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα παύσης της υπηρεσίας.

Από την πλευρά της η ανάδοχος εταιρεία SCANDRO μιλώντας στο Alphanews.live ανέφερε ότι καθημερινά τα τηλέφωνα της εταιρείας χτυπούν αδιάκοπα από πολίτες που ενδιαφέρονται να κρατήσουν τα εισιτήρια τους.

Όπως αναφέρθηκε, αν όλα πάνε καλά Μάϊο προς Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη γραμμή ενώ ερωτηθείς από αρμόδιο άτομο της εταιρείας, ανέφερε ότι σε ότι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων αυτές δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από πέρσι. Εάν όμως τελικά υπάρξει κάποια αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων αυτές θα είναι της τάξης μερικών ευρώ και θα οφείλονται καθαρά σε θέματα φόρων των λιμανιών.  Τα δρομολόγια αναμένεται να τερματιστούν για την σεζόν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία, πέρσι συνολικά ταξίδεψαν με το πλοίο 7,500 πολίτες και μεταφέρθηκαν 2,500 οχήματα.

Μεταξύ αυτών, 2280 άτομα τα οποία υποφέρουν από αεροφοβία, φοιτητές που ήθελαν να μεταφέρουν μεγάλα φορτία και δεν τους επιτρέπεται αεροπορικώς να το πράξουν αλλά και πολίτες που λόγο κόστους αεροπορικών εισιτηρίων δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να βγουν εκτός κυπριακών συνόρων και το έπραξαν για πρώτη φορά με το πλοίο μεταβαίνοντας στην Ελλάδα.

Φέτος, η ανάδοχος αναμένει περισσότερος κόσμος να αξιοποιήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση αφού η ζήτηση που προκύπτει είναι μεγάλη.

πηγή: alphanews.live