Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ενόψει Χριστουγέννων

Την καταβολή όλων των συντάξεων και επιδομάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του, πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σημειώνοντας ότι έχουν προωθηθεί όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις για την έγκαιρη πληρωμή των ποσών.

Στην ανακοίνωση αναφέρει το Υπουργείο ότι η καταβολή των ποσών για μηνιαίες ειδικές συντάξεις και παροχές στους επωφελούμενους από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων για τον μήνα Δεκέμβριο 2022, περιλαμβανομένου του Χριστουγεννιάτικου Φιλοδωρήματος που τους αφορά, θα γίνει μέχρι την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου.

Αντίστοιχα, σημειώνεται ότι τα μηνιαία επιδόματα που παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες σε άτομα με αναπηρίες, θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Τέλος, αναφέρεται ότι οι συντάξεις και η Ειδική Παροχή σε Πρόσωπα με Θαλασσαιμία του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινωνικής Σύνταξης και της ειδικής αύξησης της Θεσμοθετημένης Σύνταξης (Τιμητικό Επίδομα), καθώς και της 13ης πληρωμής τους, θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων επίσης την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

πηγή: Reporter