Πού επικεντρώνονται οι έρευνες στο φράγμα για την υπόθεση Μαντλίν-Ψάχνουν κι άλλα θύματα

Η έρευνα στο απομακρυσμένο φράγμα είναι σε εξέλιξη από την Τρίτη και γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία τόσο για την Μαντλίν ΜακΚάν όσο κι άλλα, πιθανά, θύματα του Κρίστιαν Μπρούκνερ. Ο Γερμανός κατάδικος για σεξουαλικά εγκλήματα έχει χαρακτηριστεί «βασικός ύποπτος» για την «απαγωγή και δολοφονία» της 3χρονης, τότε.

Ο Μπρούκνερ φαίνεται ότι είχε επισκεφθεί το φράγμα, πιθανώς συνοδευόμενος και από άλλα άτομα, «μερικές μέρες» μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν από το τουριστικό θέρετρο όπου διέμενε με την οικογένειά της στην Πορτογαλία.

Πηγή αναφέρει πως το παιδί μπορεί να ήταν ζωντανό μερικές μέρες – 2 ή 3 – μετά την απαγωγή του.

Ο ύποπτος φαίνεται ότι αποκαλούσε το φράγμα ένα «μικρό κομμάτι Παραδείσου», κάτι που δημιουργεί εύλογες υποψίες ότι μπορεί να είχε τελέσει εκεί εγκλήματα.

Η αστυνομία ψάχνει για ρούχα που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση της μικρής ή άλλα εγκλήματα, με ιδιαίτερη βάση να δίνεται στις ροζ πιτζάμες που φορούσε η Μαντλίν το βράδυ που χάθηκαν τα ίχνη της.

Κάτοικος περιοχής κοντά στο φράγμα ανέφερε στις αρχές πως δύο μέρες μετά την εξαφάνιση, είχε δει ένα κοριτσάκι που έμοιαζε στην αγνοουμένη, μαζί με μία άγνωστη γυναίκα.

Εκτός από την έρευνα στο νερό, αναμένεται να γίνουν και εκσκαφές σε άλλο, κοντινό σημείο. Η στάθμη του νερού έχει πέσει και μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η κατάδυση.

Πηγή: lifo