Πού πήγε ο Πρόεδρος; Τι θα συζητήσει;

Οι εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση στην Ουκρανία, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σ. Αραβίας, τα ενεργειακά αλλά και οι σχέσεις ΕΕ – Σ. Αραβίας αναμένεται να απασχολήσουν τις συνομιλίες που θα έχει την Τρίτη στο Ριάντ με το Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έφθασε απόψε στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας για επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κυριάκο Κούσιο και την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Νιόβη Παρισινού.

«Στο αεροδρόμιο του Ριάντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτυχε υποδοχής από τον Κυβερνήτη της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Μπαντάρ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές», αναφέρεται.

Την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Παλάτι από τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε συνομιλίες.

«Τις συνομιλίες των δύο πλευρών θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση στην Ουκρανία, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, θέματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας και οι σχέσεις ΕΕ – Σαουδικής Αραβίας», προστίθεται.

Ο Διάδοχος του Θρόνου θα παραθέσει στη συνέχεια γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ριάντ, ο Υπουργός Εξωτερικών και η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αναμένεται να έχουν αύριο συναντήσεις με τους Σαουδάραβες ομολόγους τους