Που θα «χτυπήσει» σήμερα ο «Διομήδης»: Ήπιο το πέρασμά του μέχρι στιγμής…

Από χθες το απόγευμα ο «Διομήδης», αν και εξασθενημένος, έφτασε και στην Κύπρο. Οι βροχές άρχισαν νωρίς το απόγευμα χθες, αρχικά στα δυτικά του νησιού και με τη.πάροδο της ώρας, βροχές και τοπικές καταιγίδες έπληξαν όλο το νησί. Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα ενώ αναμένεται να κοπάσουν το απόγευμα.

Σε ισχύ βρίσκεται από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων βροχών και μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει κατά διαστήματα την Κύπρο. Σύμφωνα με την πρόγνωση, η καταιγίδα αναμένεται αρχικά δυτικά και βόρεια του νησιού ενώ μετά το μεσημέρι περιοχές στο εσωτερικό και τα ανατολικά- νοτιοανατολικά παράλια.

Χωρίς προβλήματα

Σε επιφυλακή βρίσκονται λόγο των έντονων βροχοπτώσεων Αστυνομία, Πυροσβεστική και Πολιτική Άμυνα από χθες ωστόσο ευτυχώς – μέχρι στιγμής – δεν χρειάστηκε η παρέμβαση τους.

Αναλυτικό δελτίο καιρού

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού αλλά αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή τοπικά και στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα ή και παρατεταμένα, ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται κατά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι στα νότια και στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα βόρεια, στα ανατολικά και στο εσωτερικό βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες ωστόσο αργότερα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα νότια παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που τις απογευματινές κυρίως ώρες πιθανό να δώσουν μεμονωμένη κυρίως ελαφρά βροχή ενώ τοπικά στα ψηλότερα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που τις βραδινές κυρίως ώρες αναμένεται να δώσουν σε ορισμένες περιοχές τοπικές βροχές καθώς και χιόνια στα ορεινά. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί την Κυριακή πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.